ELROND – un sistem financiar digital global

pentru excepționalitatea proiectului: redefinirea valorii, crearea unui sistem financiar digital global șamdSibienii de la Elrond cumpără procesatorul de plăţi crypto Utrust din Portugalia. Echipa anunţă plăţi mai rapide şi o funcţie care le permite comercianţilor să câştige în plus din plăţile clienţilor – zf, 11.01.222021


Startup german, în care a investit Audi, debutează pe Maiar Launchpad, incubator blockchain al românilor de la Elrond – startup, 4.11.21

 • Startup-ul german axat pe realitate virtuală și extended reality își propune să revoluționeze viitorul industriei de divertisment din interiorul autovehiculelor – „să transforme fiecare calatorie intr-o experienta captivanta prin integrarea miscarilor masinii in realitatea virtuala”.
 • Elrond spune că tehnologia sa blockchain va permite „crearea unui sistem economic bazat pe criptomoneda RIDE si active digitale unice NFT (non-fungible tokens), care va ajuta holoride sa își îndeplineasca obiectivele de transparență în întreaga retea de parteneri și să creeze un model convingător de încurajare a utilizării”.
 • Maiar Launchpad este incubatorul strategic al Elrond Network adresat exclusiv proiectelor de mare anvergura care, prin folosirea tehnologiei blockchain de mare viteza dezvoltata la Sibiu, pot aduce schimbari semnificative sistemului financiar global, industriilor care se reinventeaza prin digitizare, sau vietii de zi cu zi.

Startup-ul Elrond achiziționează o companie din România ce deține licență de e-money – startup, 12.10.21

 • Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea permite startup-ului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, conform cu reglementările în vigoare.

Secretul Elrond, de la $200 mil la $5 miliarde: Beniamin Mincu#IGDLCC LIVE, 09.21


Lucian Todea, Elrond Network: Blockchainul vine cu inovaţie pentru partea de back-end, aşa cum fintechul a venit cu inovaţie pentru zona de front-end – ZF, 7.07.21


Elrond, start-up-ul din Sibiu care ţinteşte o revoluţie în tehnologia blockchain, lansează Maiar – o aplicaţie mobilă de plăţi globale pe care o poziţionează drept un competitor pentru giganţii Revolut sau Google Pay – ZF, 31.01.21

 • “Maiar este o aplicaţie care serveşte drept portofel digital şi folosește blockchain-ul Elrond, capabil să efectueze peste 100.000 de plăţi pe secundă. Aplicaţia va reinventa astfel felul în care oamenii interacţionează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori.”
 • “Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru că este uşor, intuitiv şi costurile sunt neglijabile. Prin Maiar şi Elrond vrem să oferim aceeaşi experienţă şi când vine vorba de transferul de bani”, a declarat Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond.
 • “În acest moment, marea majoritate a utilizatorilor de internet nu beneficiază încă de avantajele tehnologiei blockchain. Ei aşteaptă o modalitate de acces intuitivă, uşor de utilizat şi cu functionalităţi similare sau mai bune decât aplicaţiile de plăţi existente.  De aceea, combinaţia dintre Maiar şi un smartphone va creşte semnificativ adopţia unui nou sistem financiar global de foarte mare viteză în rândul utilizatorilor de internet.”

Un startup din Sibiu care vrea să revoluţioneze tehnologia blockchain a ajuns să fie evaluat la 670 milioane dolari şi a devenit unul dintre cele mai urmărite proiecte hi-tech generate în România. ”Suntem la început, va urma o perioadă super, super interesantă“ – ZF, 24.01.21

 • Start-up-ul fondat în Sibiu în urmă cu câţiva ani de fraţii Beniamin şi Lucian Mincu alături de antreprenorul Lucian Todea (cunoscut pentru proiecte precum ITNT, SmartBill, TypingDNA), l-a atras în echipa de sfătuitori şi pe Andrei Pitiş, un “guru“ al investiţiilor în proiecte de IT, care a reuşit să devină cunoscut la nivel global şi prin proiectul propriu al unui ceas inteligent, care a ajuns să fie cumpărat de gigantul american Fitbit, acum parte a Google.

Startup-ul românesc Elrond depășește evaluarea de 600 de milioane dolari şi ar putea deveni al doilea unicorn românesc – startupcafe, 15.01.21

 • Această creștere vine pe fondul progresului substanțial al Elrond și interesului ridicat exprimat pentru tehnologia blockchain pe piața internațională. Creșterea a proiectului românesc Elrond a căpătat o amploare remarcabilă care l-a propulsat în primele 50 de proiecte blockchain/ crypto din lume.
  • Pentru context, la nivel global, primele doua rețele din punctul de vedere al capitalizarii de piață sunt Bitcoin, care a depășit o valoare totală de 600 de miliarde de dolari, și Ethereum, cu peste 120 de miliarde de dolari, susţin reprezentanţii startup-ului.
  • Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Elrond and the New Crypto Spaces – by  Alex Tabarrok, Marginal Revolution, 18.01.212020


Elrond, reţeaua blockchain construită o echipă de ingineri români, anunţă listarea criptomonedei eGold pe platforma internaţională de exchange eToroX – ZF, 15.12.20

 • „Siguranţa şi utilitatea criptomonedelor în economia internetului a fost demonstrată de Bitcoin de-a lungul a 10 ani de existenţă, timp în care siguranţa sa nu a fost compromisă, iar valoarea şi răspândirea lui au crescut. Dar performanţa sa este insuficientă pentru nevoile semnificative ale internetului, iar Elrond rezolvă această problemă prin tehnologie inovatoare şi aplicaţia Maiar, prin care vom aduce următorul miliard de oameni în crypto” – a transmis Beniamin Mincu, director executiv şi fondator Elrond Network, printr-un comunicat de presă.
 • „Sunt convins că tehnologia blockchain va fi utilizată într-o varietate de industrii, iar adopţia inclusiv în domenii critice este doar o chestiune de timp. Proiectul Elrond m-a atras de la început prin tehnologia creată, şi mai ales prin modalitatea în care aceasta rezolvă problemele serioase de scalabilitate. Consider că acesta este un moment important pentru piaţa globală blockchain, în care performanţa tehnologiei creşte semnificativ prin inovaţia adusă de Elrond”, a spus Andrei Pitiş, CEO Simple Capital şi adviser al Elrond Network.
 • „Comparativ cu cele 7 tranzacţii pe secundă ale Bitcoin şi 14 tranzacţii pe secundă ale Ethereum, Elrond atinge o viteză de tranzacţionare semnificativ mai rapidă, de 263.000 de tranzacţii pe secundă.”
 • Compania a anunţat recent lansarea aplicaţiei de plăţi globale Maiar, programată la finalul lunii ianuarie a anului viitor. „Aplicaţia oferă funcţionalităţi similare cu PayPal, Revolut şi Google Pay, la un cost fix, fără a colecta informaţii personale. Maiar va reprezenta motorul pentru creşterea accelerată a companiei Elrond în următoarea perioadă”, au transmis reprezentanţii Elrond.

MILIARDARII și noua ordine financiară. Cu BENIAMIN MINCU – 23.10.20

 • Un nou sistem financiar digital global. Asta propune Beniamin Mincu, Fondator și CEO Elrond Network.

Brand Minds – EGLD Grow Minds Beniamin Mincu – 25.09.20


Beniamin Mincu caută să facă un Elrond, cea mai puternică blockchain construită de la zero – ZF, 28.06.20

 • „Elrond este o tehnologie de blockchain construită de la zero, ca să aducă o îmbunătăţire de 1.000 de ori în capacitate de procesare, viteză de procesare şi cost. Cea mai bună analogie este tranziţia de la dial-up la broadband, pe care noi am văzut-o în era internetului şi pe care în momentul de faţă încercăm să o aducem în domeniul blockchain. Am lucrat la tehnologia aceasta aproape trei ani şi, în sfârşit, suntem pregătiţi să aducem tehnologia în piaţă“ – a declarat Beniamin Mincu, fondator şi CEO al Elrond Network, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.
 • Povestea Elrond a început în 2017, când fraţii Beniamin şi Lucian Mincu alături de antreprenorul Lucian Todea (cunoscut pentru proiecte precum ITNT, SmartBill, TypingDNA) au format o echipă puternică de specialişti în noile tehnologii.
 • „Am adunat o echipă de oameni excepţional de talentaţi, şi foarte, foarte muncitori. Fiecare au venit cu un background de la companii importante din tehnologie, cum ar fi Microsoft, Google, IBM şi altele. Membri ai echipei au doctorate în computer science, inteligenţă artificială şi premii prestigioase la diferite competiţii de matematică, inteligenţă artificială şi alte domenii de genul acesta. Ce cred că a făcut o diferenţă enormă este că noi toţi am muncit într-un fel în care nu se munceşte în mod normal. Încercând să aducem tehnologia aceasta în piaţă, ne-am reinventat de foarte multe ori, şi am ajuns la nişte rezultate care într-adevăr par incredibile dacă te gândeşti că Sibiul este un oraş cu 150.000 de locuitori. Cred că lecţia este că oriunde ai fi în lume, dacă găseşti o echipă de oameni alături de care să poţi crede într-o idee foarte puternică, şi o poţi într-adevăr construi, nu cred că există obstacole peste care să nu poţi trece sau probleme pe care să nu le poţi rezolva”, a punctat el.
 • În prezent, Elrond Network a devenit unul dintre cele mai urmărite proiecte hi-tech generate în România, în condiţiile în care lansarea noii tehnologii blockchain dezvoltate de compania locală, ce promite costuri mai mici şi performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Bitcoin sau Ethereum, ar putea revoluţiona întreaga industrie la nivel global.

Cum creăm viitorul – Beniamin Mincu

Viitorul banilor în versiunea Elrond, cu Beniamin Mincu


Elrond – tehnologia care completeaza arhitectura internetului – 22.04.20

 • O echipă formată la Sibiu a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de 5.2 milioane de dolari, un blockchain de 1.000 de ori mai rapid, o versiune de cryptomonedă care se poate tranzacționa de 10.000 de ori pe secundă – față de 5-7x Bitcoin sau 15x Ethereum – și, în curând, o interfață care va democratiza total tehnologia blockchain: „Va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”.

Viitorul se scrie, în linii de cod, din Transilvania: un grup de antreprenori și ingineri au construit o nouă versiune blockchain de 1.000 de ori mai scalabilă – UPGRADE 100, 6.04.20

ELROND: Revoluția Blockchain Made in Romania – UPGRADE 100, 6.04.20

part 1

 • O echipă formată la Sibiu a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de 1.9 milioane de dolari, un blockchain de 1.000 de ori mai rapid, o versiune de cryptomonedă care se poate tranzacționa de 10.000 de ori pe secundă – față de 5-7x Bitcoin sau 15x Etherum – și, în curând, o interfață care va democratiza total tehnologia blockchain: „Va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”.
 • Un material exclusiv UPGRADE 100 / www.upgrade100.com

part 2

part 2


BENIAMIN MINCU, Elrond. Blockchain de 1000x mai rapid decât Bitcoin, made in Sibiu – 13.03.20

 • Dacă ai fi stat de vorbă cu Einstein înainte ca el să fi devenit faimos, te-ai fi gândit la ce a urmat?
 • Beniamin Mincu este cofondatorul și CEO-ul startup-ului Elrond – o arhitectură blockchain creată de la zero, care și-a propus să rezolve câteva din actualele probleme cu care se confruntă acest domeniu: capacitatea de procesare, viteza de execuție, costul tranzacțiilor și multe altele. Elrond poate procesa până la 10,000 de tranzacții pe secundă, cu o latență de cinci secunde și cu costuri neglijabile.

contexte

BLOCKCHAIN & CRYPTO MONEDE | Despre impactul blockchain în transformarea lumii – Upgrade 100

 • Invitați: Vlad Nistor / CEO and Founder CoinFlux; Beniamin Mincu / CEO Elrond Network; Sebastian Cochinescu / Founder Supply Blockchain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *