Druid – remarcabil în digital

 • Druid este o companie de tehnologie bazată pe inteligenţă artificială, specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali (chatboți) dedicaţi proceselor complexe din organizaţii largi, şi unul dintre puţinii furnizori la nivel global care acoperă toate tipurile de implementări – cloud, hybrid sau on-premise.
 • Compania a fost fondat de Liviu Drăgăn, fost CEO al Total Soft, împreună cu alţi şase oameni de afaceri din România, la începutul anului 2018. În mai puţin de un an de la lansare, Druid avea deja peste 30 de clienţi.

O firmă românească e startup-ul de tehnologie cu cea mai mare creștere organică din Europa Centrală – 26.11

 • Startup-ul românesc DRUID, specializat în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți dedicați proceselor complexe din organizații, este compania de tehnologie cu cea mai mare creștere organică din Europa Centrală în ultimii trei ani, potrivit clasamentului Deloitte Technology Fast 50.
 • Cu o rată de creștere de 6.753%, DRUID ocupă primul loc în rândul celor 25 de startup-uri incluse în categoria „Growth Stars”, care reunește companii care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2018-2020.


Elena Branche, Druid: Din ce în ce mai multe companii folosesc asistenţi virtuali pentru a automatiza şi a optimiza costurile. În principal, departamentele de resurse umane vor să le dea angajaţilor timpul necesar pentru a nu se mai ocupa de acţiunile administrative, ci de cele care au o valoare adăugată în businessul lor – zf, 30.11

 • „Druid se ocupă în principal cu automatizarea proceselor, atât din zona de resurse umane – aici vorbim de procese care au în centrul atenţiei angajatul, acele procese clasice de generare a unei adeverinţe de înscriere a copilului la grădiniţă sau înregistrarea unei cereri de concediu, dar şi în procesele de recrutare. Tot mai multe companii folosesc asistenţi virtuali pentru a automatiza, a optimiza costurile şi a reduce timpul de procesare al unei aplicaţii online folosind asistenţii virtuali Druid în procesul de recrutare“, a declarat Elena Branche în cadrul videoconferinţei ZF HR Conference.

Lanţul de librării Cărtureşti vrea să introducă chatboţi Druid în automatizarea suportului pentru clienţi. “Asistentul virual va ghida clienţii printre cele peste 300.000 de produse, va asista în procesul de achiziţie şi va face recomandări” – ZF, 26.072020DCS Plus, Druid şi Tremend, incluse în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală – ZF, 20.11.20


Liviu Drăgan, CEO Druid: Vrem să accelerăm expansiunea internaţională prin atragerea de noi runde de finanţare – ZF, 4.08.20

 • Start-up-ul local Druid, evaluat la 8 milioane de euro după cea mai recentă rundă de finanţare, a încheiat primul semestru al anului cu afaceri de peste patru ori mai mari faţă de perioada similară a anului trecut şi estimează o majorare de peste 500% a veniturilor recurente din licenţe, până la finalul anului.
 • “Suntem proaspăt îmbarcaţi într-un roller coaster de mare viteză. Ţintim o creştere a veniturilor recurente din licenţe de peste şase ori faţă de anul trecut. Odată cu lansarea operaţiunilor în Statele Unite, mă aştept să consolidăm rapid structura internă şi să accelerăm expansiunea internaţională prin atragerea de noi runde de finanţare” – a explicat Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei.

UiPath colaborează cu Druid pentru a îmbunătăţi procesele de automatizare – ZF, 17.06.20

 • UiPath va integra abilităţile conversaţionale ale chatboţilor Druid în prima platformă de hiperautomatizare din lume, pe care a lansat-o recent. 
 • Este un pas natural ca roboţii să capete voce pentru a contribui la revoluţionarea productivităţii angajaţilor şi democratizarea accesului la informaţie. (…) Prin integrarea cu UiPath, elevăm experienţa utilizatorului final şi atenuăm povara cu care se confruntă forţa de muncă umană, cauzată de sarcinile repetitive ” – a apreciat Liviu Drăgan, CEO Druid.

Angajaţii vor putea semna electronic documente prin intermediul chatboţilor creaţi de startup-ul Druid – ZF, 1.04.20

 • Start-up-ul românesc de tehnologie Druid, specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatbots), a încheiat un parteneriat cu compania Namirial prin care angajaţii vor putea semna electronic documente prin intermediul chatboţilor, indiferent dacă lucrează de la sediul companiei sau de acasă.
 • Semnarea electronică a unui document digital se poate face direct prin intermediul chatbotului, la punctul de vânzare, la punctul de acordare service tehnic, angajaţi aflaţi în mişcare, sau angajaţi care lucrează de acasă. 

Liviu Drăgan, CEO: Druid are în plan să deschidă un birou în SUA – ZF, 13.02.20

 • „Platforma Druid «ştie» orice limbă, nu doar româna. Druid va deschide un office în SUA. Chatboţii Druid vorbesc în jur de 6 limbi, inclusiv chineza. În acest moment produsul este utilizat şi în afara României, în anumite proiecte pilot din SUA“ – a explicat Liviu Drăgan, fondator şi CEO al companiei.

Druid, evaluat la 8 mil. euro după o investiţie de 1,1 mil. euro de la Early Game Ventures. Liviu Drăgăn, fondatorul start-up-ului, a rămas acţionar majoritar cu o participaţie de 30% – ZF, 18.12.19

 • Start-up-ul românesc de tehnologie Druid, specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatbots), a primit recent cea de-a treia finanţare, în valoare de 1,1 mil. euro, de data aceasta fondurile venind de la fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV), plus alţi doi investitori privaţi. Astfel, de la înfiinţarea sa în februarie anul trecut şi până în prezent, Druid a atras în total investiţii de 2,7 mil. euro, start-up-ul fondat de antreprenorul local Liviu Drăgan, cunoscut pentru businessul TotalSoft, fiind evaluat în prezent la circa 8 milioane euro.
 • „Ne pregătim deja pentru următoarea rundă de finanţare la jumătatea anului viitor când vom lua o investiţie de circa 8-10 milioane euro. Atunci Druid va fi evaluat la 20 milioane euro“ – a estimat Liviu Drăgăn, fondatorul şi CEO-ul Druid. În urma recentei finanţări, el a rămas acţionarul majoritar al Druid, cu o participaţie de 38,5% din acţiuni, în timp ce fondul EGV a intrat în acţionariat cu o participaţie de 10%.

Startup-ul DRUID, fondat de Liviu Drăgan, a câştigat hackathonul CoCo – cel mai important eveniment de tehnologie conversaţională bazat pe inteligenţă artificială din lume – ZF, 13.12.19

 • La evenimentul de la Berlin au fost peste 5000 de participanţi din 75 de ţări, competiţia din acest an constând în dezvoltarea contra cronometru a unei platforme conversaţionale medicale în care pacienţii discută, îşi fac programări, află detalii despre serviciile medicale.
 • Echipa Druid, formată din Daniel Bălăceanu, Head of Product Management, Bogdan Pietroiu, CTO şi Cosmin Rădoaică, Data Engineer, au proiectat, dezvoltat şi antrenat chatbotul câştigător în 6 ore.

Dezvoltatorul local de roboţi software Druid, desemnat start-up-ul anului în Europa Centrală şi de Est – ZF, 25.11.19

 • Druid, companie specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi, fondată de antreprenorul Liviu Drăgan, a fost desemnată startupul anului în Europa Centrală şi de Est în cadrul competiţiei CESA 2019, organizată anul acesta la Bucureşti. Compania va reprezenta Europa Centrală şi de Est la Global Startup Awards, care se va desfăşura în perioada 11-14 decembrie 2019 în localitatea Changsha din China.
 • „O recunoaştere la acest nivel îmi aduce multă bucurie şi satisfacţie. Premiul este al unei echipe extraordinare, dedicate trup şi suflet unei idei simple – să punem la dispoziţia fiecărui om un asistent virtual. Mulţumim partenerilor, clienţilor, investitorilor, juriului şi tuturor celor care ne-au arătat încrederea lor şi dorinţa de a fi alături de noi în această călătorie” – a spus Liviu Drăgan, CEO Druid.

clienți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *