Code4România – remarcabil în civic

pentru Planul de digitalizare a României – deja bine început, voluntarCode for Romania anunță lansarea a două noi soluții care fac viața ONG-urilor din România mai ușoară: Website Factory: ONG și PAUL – 25.11.21


Propuneri de proiecte cu bani de la bugetul local pentru dezvoltarea orașului, într-o platformă dezvoltată de IT-iști voluntari – start-up.ro, 1.11.21

  • Asociația Code for Romania lansează Bugetare Participativă, o platformă care va permite oamenilor să se implice în mod direct în deciziile luate pentru dezvoltarea localității lor.
  • Soluția face parte dintr-un ecosistem proiectat de organizație pentru administrația publică locală și reutilizează Consul, un software open-source, care a fost folosit de administrațiile a peste 135 de orașe din 35 de țări din lume.
    • În decembrie 2020, Code for Romania a anunțat că are un plan de digitalizare a României pe 5 ani, care acoperă 5 domenii cheie: sănătate, educație, mediu, protecția grupurilor vulnerabile și participare civică. Până acum, organizația spune că a proiectat 170 de soluții dintre care 25 au fost finalizate și alte 21 sunt deja în lucru. Bugetare Participativă este a 26-a soluție live din planul acestora.
  • Primăria Municipiului Brașov, partener startegic în acest proiect, va fi prima care va implementa soluția dezvoltată de Code for Romania.

Code for Romania Taskforce este marele câștigător al Galei Societății Civile 2021 – 1.10.212020


Planul prin care o organizație de IT-iști voluntari vrea să schimbe România de la tastatură – startup.ro, 30.11.20

  • Asociația Code for Romania, care spune că reunește aproape 2.000 de specialiști și pasionați de IT, și care a creat voluntar portalul Stirioficiale.ro și alte proiecte adoptate inclusiv de autorități în lupta anti-COVID-19, a lansat un Plan de digitalizare a României, prin care urmărește construirea infrastructurilor digitale pentru serviciile publice, de la școli și spitale până la asistență socială și măsurarea poluării.
  • Organizația își propune să realizeze în următorii ani sute de aplicații care să ajute societatea românească, urmărind 5 domenii-cheie: Educație, Sănătate, Mediu, Grupuri vulnerabile și Participare civică. Planul vizează 37 de obiective care vor fi acoperite până în 2026, de la pregătirea pentru cutremur, până la siguranța și buna administrare a școlilor sau protejarea pădurilor.
  • Pentru a face cât mai accesibil tuturor planul de digitalizare a României pentru următorii cinci ani, Code for Romania a construit o hartă interactivă, cu problemele sistemice ale societății românești vizate și cu soluțiile realizate deja de Code for Romania în ultimii ani.
  • Organizația este coordonată de Bogdan Ivănel, un tânăr jurist, doctor în drept, cu studii în SUA, Franța și Olanda. Pornită de la ideea unui grup de români din diasporă, în 2015, Code for Romania spune că a prototipat deja 115 soluții digitale care să rezolve probleme ale societății românești, dintre care 21 sunt acum live, cele mai cunoscute dintre ele fiind aplicațiile din ecosistemul Covid-19 (Știri Oficiale, Date la zi, RoHelp etc.) și cele din ecosistemul pentru alegeri (Vot Diaspora, Rezultate Vot, Monitorizare Vot, Vot România).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *