Primăria București – de urmărit

Cum ar putea redeveni Bucureştiul oraşul oamenilor, nu al maşinilor şi betoanelor? „Bucureştiul are o problemă mare cu spaţiul public, atât ca suprafaţă pe cap de locuitor, cât şi ca lipsă de pieţe publice“ – ZF, 15.07.21


Arhitectul american care ar fi putut rezolva gratis problema traficului din București, ignorat de Nicușor Dan. „Dragoste cu sila nu se face” – aleph, 4.07.21

  • „În 2020 am avut o discuție cu Nicușor Dan, care era candidat pentru Primăria București, și mi-am oferit serviciile mele, pro bono, în ajuta orașul să fie mai bun din punct de vedere transport public și transport rutier în București. Am avut anumite idei pe care le-am împărtășit cu el și, practic, după alegeri am încercat să iau legătura cu Nicușor Dan, dar nu am primit niciun răspuns.”

Românul care a salvat traficul din New York: soluţii pentru aglomeraţia din Bucureşti – adevărul, 11.01.21

  • În Bucureşti, trebuie făcute schimbări care ţin mai mult de zona administrativă, managerială, operaţională. Tehnologia care trebuie implementată şi care trebuie aplicată mai intens este legată de semaforizare, de managementul de trafic care trebuie să fie sub un control computerizat, trebuie refăcut. Suntem în secolul 21 şi sunt multe lucruri care dacă vor fi înfiinţate vor reuşi să creeze o condiţie mai bună a traficului.
  • La ora actuală, nu sunt locuri de parcare nicăieri, foarte multe maşini încearcă să vină în centrul oraşului. Ele trebuie capturate în park&ride în afara Bucureştiului, unde oamenii să poată să parcheze şi de acolo să poată să se folosească de transportul public.
  • Un lucru excelent e că Bucureştiul mai are încă şi – e foarte important – sistemul de tramvaie care trebuie îmbunătăţit pentru a putea să creeze un transport mai bun. Metroul din Bucureşti este bun, trebuie extins. Reţeaua de căi ferate care există, sunt, dacă nu mă înşel, trei gări care se pot realinia şi se pot crea mai multe legături cu diferitele regiuni pentru a putea merge mai uşor. Deci ar trebui pus la punct un sistem de tren urban, care să traverseze anumite zone şi să facă legătura şi cu suburbiile. Înţeleg că acelaşi lucru îl va face şi Clujul, iar Bucureştiul are la fel de multă nevoie de asta. Dincolo de asta, acest lucru va crea o dezvoltare economică.
  • Autobuzele pot folosi linii speciale, li se spune counter flow. Dacă vă uitaţi la traficul din Bucureşti, întotdeauna apar ambuteiaje într-o direcţie, iar cealaltă este liberă. Deci se poate alterna traficul, se poate da posibilitatea de a călători în mod invers pentru anumite linii, în special pentru transport public.
  • Faptul că nu există locuri de parcare în Bucureşti, toată lumea parchează pe trotuare, care este o nenorocire totală din punct de vedere urban, poate fi rezolvată prin ceea ce se cheamă parteneriat public-privat, prin care societăţi private pot construi şi pot operaţionaliza aceste lucruri şi să îşi recupereze investiţia.

Champs-Elysées de București: Cum ar putea fi transformat Bulevardul Gheorghe Magheru – panorama, 15.07.21

Liber la plimbare în weekend. Proiectul „Străzi deschise” ia startul în Capitală – 28.05.21


Bucureștiul, în topul celor mai bune 50 de orașe pentru start-up-uri. Clasamentul este condus de San Francisco, Londra și Austin – spotmedia, 22.05.21


Bugetul Capitalei: Nicușor Dan arată principalele 10 proiecte și ce face diferit față de fosta administrație – 7.04.21


Banii pentru liniile de metrou din Cluj-Napoca și București, cuprinși în PNRR – RFI, 20.05.21
2020


Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6: Dezvoltatorii să construiască o școală în zonele în care s-au ridicat deja 5.000-7.000 de apartamente. Pe modelul lui Boc, o preluăm la primărie – 6.10.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *