repere în muzică: Byron

Byron Symphonic – la Sibiu – 4.07.21

  • Pe 4 iulie, trupa byron urcă pe scena din Piața Mare alături de Filarmonica de Stat Sibiu, pentru un eveniment spectaculos. Alături de orchestra formată din peste 50 de instrumentiști clasici vom avea ocazia să ascultăm piesele cunoscute din repertoriul byron într-o variantă re-orchestrată, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
  • În 15 ani de activitate byron a devenit una dintre cele mai iubite trupe pop-rock din România. Piesele lor stârnesc emoții uitate, trezesc angoase și bucurii neașteptate. Cu versuri profunde și orchestrații complexe, byron a reușit, cu multă răbdare și perseverență să aducă în fața publicului român un produs rar pe scena muzicală românească.

Byron și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu – MareaDan Byron: Ce-am fi făcut în toată carantina asta dacă nu ar fi existat nici muzică, nici filme, nici cărți, nici teatru, nici nimic? – PressOne, 21.11.20

  • Sâmbătă seara, pe 21 noiembrie, Dan Byron are concert live pe Facebook. Este al șaptelea pe care îl susține online din martie, de când pandemia ne-a închis în case, și până în prezent. Numai că, de data asta, va fi cu atât mai special cu cât își lansează și un nou album solo – Long story short.
  • “Asta puteam să facem de acum mulți ani, dar nu asta e ideea. Că muzica nu e doar despre muzică. E despre oamenii care o fac și despre oamenii cu care te întâlnești. Altfel te simți în momentul în care cânți într-un ansamblu, împreună cu niște oameni care eventual îți și plac și cu care eventual petreci timp și în afara programului artistic. Nu e comparabil.”
  • “Acum, nu știu dacă o să prindă, dar nici nu mi-am pus problema pentru că eu am luat tot procesul acesta ca pe o terapie. Nu că aș fi avut neapărat nevoie, dar mi-a prins foarte bine să lucrez, să mă simt util, să fac ceva ce-mi place și să rămână și ceva în urmă.”
  • “Da, că până la urmă agricultura, industria și ce mai e… astea ne pun pâinea pe masă. Și sunt de acord cu ei, dar acum te întreb eu – ce-ai fi făcut în toată carantina asta dacă nu ar fi existat nici muzică, nici filme, nici cărți, nici teatru, nici nimic. Ăh? Pune-ți pâinea aia pe masă, hai. Uită-te la pâinea aia și ia, vezi, cât reziști! Adică eu înțeleg că noi nu suntem nevoie de bază dar, pe de altă parte, societatea asta în care trăim noi s-a format în jurul artelor.”

Remix cu un lider de generație: Dan Byron (@TVR3) – 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *