Banca Transilvania – o companie remarcabilă

pentru amploarea și viteza dezvoltării, pentru afacerile creditate, pentru notele date de angajați – pentru campaniile derulate, și pentru investițiile sociale

 • Banca Transilvania înseamnă peste 9.000 de angajați și 500 de sedii – cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.
 • Banca are aproximativ 3,14 milioane de clienți retail, aproape 360.000 de clienți IMM & Micro și aproximativ 11.000 de clienți corporate.
 • Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului 2020 la 107,5 miliarde lei. Banca are 70% acționariat românesc și peste 33.000 de acționari români persoane fizice.
 • BT a contribuit în ultimii cinci ani la bugetul de stat cu taxe și impozite de peste 2,7 miliarde de lei, direct și indirect, din care 712 milioane lei în 2020.
 • Totodată, banca rămâne una dintre cele mai implicate companii în comunitate, cu donații de aproape 15 milioane de lei făcute în prima jumătate a anului 2021. În perioada stării de urgență, banca a contribuit cu peste 2 milioane de euro la prevenția și limitarea epidemiei, dar și la creșterea accesului la testare și tratament.
Top 10 soluții pentru antreprenori, pentru banking la distanță2021Banca Transilvania se alătură Fundației Conservation Carpathia. Primul pas: construirea unui centru de zi destinat copiilor din mediul rural – BT, 3.09

 • Banca Transilvania, Fundația Conservation Carpathia și Asociația Casa Bună construiesc în Nucșoara, judetul Argeș, un centru de zi, Casa Bună, pentru a da șansă unui viitor mai bun copiilor din zonă. Va fi un loc în care, anual, circa 200 de copiii din mediul rural vor putea studia pentru școală, vor avea o masă caldă și acces la internet, vor putea face sport și învăța despre natură și istoria locului. De asemenea, vor beneficia atât de meditații, cât și de consultații medicale.
  • Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania: „Ceea ce facem acum la Nucșoara este un prim pas și ne bucurăm că punem umărul să ajutăm un grup de oameni inimoși, care fac lumea din jurul lor mai bună. Încrederea pe care românii o au în noi ne obligă să facem tot ceea ce putem ca România să fie locul pe care ni-l dorim – o țară în care avem grijă de cei vulnerabili și în care respectul pentru natură și dezvoltarea economică merg mână în mână. Felicitări, Fundația Conservation Carphatia, pentru tot ce ați realizat până acum, sunteți un exemplu de dezvoltare sustenabilă!”
  • Valeriu Nicolae, Fondator, Asociația Casa Bună: „Casa Bună din Nucșoara va ajuta mii de copii din mediul rural. Prin construirea sediului, vrem să fim mai aproape de comunitatea din care facem parte și noi, să ajutăm acolo unde este nevoie. Nucșoara este o minune de loc, de o frumusețe care te cucerește, dar, din păcate, suferă de aceleași probleme ca majoritatea localităților rurale mici de la munte. Sute de hectare de pădure au fost distruse. Îmbătrânirea rapidă a populației, lipsa de infrastructură, calitatea educației, mai ales în timpul pandemiei, lipsa de locuri de muncă, accesul la servicii medicale de calitate sunt toate probleme serioase.”

Rezultatele financiare la 30 iunie 2021 : creștere susținută a finanțărilor, volumului tranzacțiilor și a operațiunilor – BT, 23.08

 • Banca a finanțat consistent atât populația, cât și companiile, a crescut volumul operațiunilor și a generat valoare pentru clienții și acționarii săi. Pe lângă activitatea dedicată clienților, Banca Transilvania a continuat să contribuie la consolidarea sectorului bancar din România și a semnat în cursul primului semestru al anului angajamentul ferm de achiziție a Idea::Bank și a companiilor din Grupul Idea România.
  • „Este o perioadă de relansare a României, iar Banca Transilvania a contribuit din nou, crescând finanțările și volumul operațiunilor peste media pieței. Suntem banca românilor, procesăm un volum de operațiuni vital pentru economie și avem peste 7 milioane de români acționari direcți și indirecți. Suntem optimiști în legătură cu dezvoltarea economiei și a țării, așa încât punem umărul la continuarea creșterii lor și la reducerea decalajelor față de Vestul Europei” – declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
 • Banca Transilvania a contribuit în ultimii cinci ani la bugetul de stat cu taxe și impozite de peste 2,7 miliarde de lei, direct și indirect, din care 712 milioane lei au fost în 2020. Totodată, BT rămâne una dintre cele mai implicate companii în comunitate, cu donații de aproape 15 milioane de lei făcute în prima jumătate a anului.

Credite pentru educație de la Banca Transilvania, cu garanție europeană – BT, 9.08

 • Banca Transilvania susține educația prin Skills & Education, singurul program de creditare cu garanție externă din partea Fondului European de Investiții (FEI), destinat afacerilor din domeniul educației. Pot lua finanțare grădinițe, școli, universități și companiile care investesc în training-urile angajaților.  
 • Împrumuturile sunt de până la 2 milioane de euro sau de 9,7 milioane lei / client, pe o perioadă între 1 și 8 ani. 80% din credit este garantat de Fondului European de Investiții.
 • Primul pas facut de Grupul Financiar Banca Transilvania în această direcție, în acest an, a fost în februarie, odată cu lansarea, prin BT Mic, a Creditului pentru educație. Acesta este destinat susținerii școlilor și grădinițelor private care au nevoie de finanțare, însemnând acces, în doar cateva zile, la sume de până la 200.000 de lei, cu garanție tot din partea Fondului European de Investiții.


Banca Transilvania dublează donațiile făcute în iulie către PEDITEL – BT, 7.07

 • Peditel este singurul serviciu non-stop de asistență pediatrică gratuită din România, destinat părinților care primesc îndrumare și sfaturi medicale pentru sănătatea copiilor. Cei 17 medici care fac parte din echipă pot fi contactați fie la numârul de telefon 1791, fie prin aplicația din Android sau iOS, cea din urmă permițând apeluri video și chat, posibilitatea de a avea dosar medical pentru fiecare copil, precum și acces la webinarii, articole etc.
 • De la înființare, în decurs de șapte ani, PEDITEL a ajutat cu sfaturi peste 300.000 de copii din România și diaspora.
 • PEDITEL, program susținut de Banca Transilvania, a fost lansat de Fundația Părinți din România, ca grup de inițiativă al comunității www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta părinții și viitorii părinți.

BT în Top Social Brands – BT, 10.06

 • Povestea social media BT a început in 2009, odată cu profilul de Facebook. Acum suntem peste tot: blog, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube, podcasts – și, ocazional, Tik Tok, nu ca si creator de conținut, ci mai degrabă ca advertiser. Mai mult, BT are, în continuare, cea mai mare comunitate de followers în raport cu alte bănci din România: peste 600.000 de followers pe Facebook și 130.000 folllowers pe Instagram.
 • Colaborăm cu bloggeri & videobloggeri, însă ce ne face cu adevărat speciali este chiar Blogul BT. Aici, pe lângă articolele „how to” și #OameniidelaBancă, anul trecut am avut și o inițiativă intens promovată în online –#CumpărăDeLângăTine.
 • Campanii cu celebrități: Simona Halep la Winners Open, evenimentul care a adus la Cluj cele mai mari jucătoare de tenis din România. Principala noastră activare a fost un takeover pe Instagram BT cu Simona Halep. A povestit, din vestiar și de pe teren, experiența turneului pe pagina BT. 
 • Campanii de endorsement pentru promovarea BT Pay, primul wallet bancar din România.
 • Campanie de ziua Națională a României cu Simona Halep – cu ocazia zilei naționale, am dat startul unei campanii inspiraționale, împreună Simona Halep, cel mai mare ambasador BT. În 1 decembrie, am difuzat primul documentar despre Simona Halep, material în care am reușit să surprindem mindset-ul și motivațiile unei eroine a generației noastre.
 • Real time marketing.
 • Am comunicat, inclusiv pe social media, campaniile de shopping bancar online, și am colaborat cu mai mulți influenceri și mini-influenceri ca să răspândim vestea ofertelor #GoodVibesOnly și #SummerVibes.


Banca Transilvania a donat 30 de POS-uri contactless fundației Hope and Homes for Children pentru a ajuta împreună copiii vulnerabili – BT, 24.04

 • Banca Transilvania, fundația Hope and Homes for Children și farmaciile Alphega ajută copiii vulnerabili să nu ajungă în orfelinate și să rămână alături de părinții lor. BT a donat fundației Hope and Homes for Children 30 de POS-uri prin care cei care doresc pot face donații contactless la farmaciile Alphega din București și 18 județe: Alba, Arad, Arges, Brașov, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiș.
 • Suma care poate fi donată este de 5 lei. Donațiile pot fi făcute cu card emis de oricare bancă – fie cu cel fizic, fie cu cardul digital din aplicațiile de banking, cum ar fi BT Pay. Fiecare donație făcută în luna mai a.c. este dublată de Alphega.
 • De la începutul anului, prin implicarea Hope and Homes for Children, peste 500 de copii vulnerabili au rămas lângă părinții lor, iar aproape 170 de familii au rămas împreună.

Fundația Comunitară București și BT lansează Inclusiv în cartier, program de finanțare pentru proiecte destinate comunităților de cartier din Capitală – BT, 22.04

 • Fundația Comunitară București și Banca Transilvania lansează Inclusiv în cartier, program de finanțare pentru dezvoltarea unor proiecte destinate comunităților de cartier din Capitală. Vor fi susținute 3-5 proiecte cu activități în educație, social sau mediu. Înscrierea în programul de finanțare este până în 10 iunie a.c. Valoarea totală a programului este de 50.000 de euro.
  • „Suntem încântați să lansăm primul nostru program împreună cu Fundația Comunitară București și suntem nerăbdători să vedem aplicațiile. ONG-urile, voluntariatul și antreprenorii contribuie major la dezvoltarea țesutului comunitar – fie că este vorba de strada pe care locuim, de cartier, de oraș sau de țară. Este nevoie să construim acest țesut comunitar, care crește solidaritatea între oameni. Valorile comune ne țin împreună și ne definesc ca și comunitate. E un proiect de început, care sperăm să ne ajute să definim valori comune în cartierele din București” – Sergiu Mircea, director executiv marketing și comunicare, Banca Transilvania

Banca Transilvania pune antreprenorii pe hartă pentru a susține afacerile de cartier din București – BT, 15.04

 • Banca Transilvania vine cu o noua inițiativă Bucureștiul Întreprinzător, platforma online despre oamenii si ideile de business care au transformat Capitala în cel mai întreprinzător oraș din România. Este vorba de harta business-urilor din București, cu branduri de cartier apreciate, care pot fi înscrise online pentru a fi cât mai cunoscute. BT continuă astfel inițiativele începute în 2020, #CumpărăDeLângăTine și #CumpărăDeLaoAfacereMică, prin care și-a propus să solidarizeze românii pentru a susține afacerile locale.
 • Prin Bucureștiul Întreprinzător 3.0, BT dorește să contribuie la consolidarea sentimentului de apartenență la cele 17 cartiere cuprinse în campanie. Din același motiv, una dintre componentele inițiativei sunt mesajele vizuale care vor ajunge la business-urile bucureștene, în linie cu brandul, poziționarea fiecărui cartier din care fac parte: cartierul Piața Victoriei – Toate drumurile duc la Victorie(i), Băneasa – Mon glamour, Colentina – Un bazar local cu fler internațional, Berceni – La stradă e sufletul comerțului, Pipera-Tunari – Un festival de business etc. De asemenea, o parte dintre afacerile înscrise online în platforma Bucureștiul Întreprinzător vor beneficia de promovarea băncii prin canalele proprii de comunicare.

Cristina Şindile, director general al BT Mic: Antreprenorii continuă să se adapteze noilor condiţii de business, iar noi suntem pregătiţi să-i susţinem – ZF, 6.04

 • BT Mic începe astăzi un nou proiect dedicat afacerilor mici şi deschide porţile blogului BT Mic pentru orice afacere mică – client BT Mic – care doreşte să îşi prezinte afacerea şi să îşi spună povestea ultimului an.
 • Peste 3.200 de credite ai fost acor­date mi­cilor antreprenori prin pro­gra­mul BT Mic, dintre care apro­ximativ 2.000 doar în a do­ua jumătate a anului. Aşa a ară­tat relaţia BT Mic cu întreprinzătorii mi­ci­lor afaceri din România în 2020, un an cu o evo­luţie complet aparte pe fondul pandemiei.

Rezultatele financiare BT la 31 martie 2021: un semn bun, de relansare a economiei – 29.04

 • Aproape 48.000 de credite au fost acordate în primele 3 luni ale anului, în valoare de 3.947 milioane lei. Din acestea, 45.700 au fost pentru persoane fizice – pentru locuințe și nevoi personale.
 • Cu BT lucrează 3,1 milioane de clienți persoane fizice, 352.000 de clienți IMM & Micro si peste 10.600 de clienți corporate.
 • 1,9 milioane de clienți sunt digitalizați, din care peste 1,2 milioane folosesc BT Pay, +79% față de trimestrul I 2020.
 • Numărul plăților cu telefonul s-a dublat în trimestrul I 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 12,3 milioane.
 • 64% este creșterea numărului de tranzacții cu cardul pe internet în trimestrul I 2021 față de trimestrul I 2020.
 • Banca are 70,64% acționariat românesc și peste 33.000 de acționari români persoane fizice.
 • BT a continuat planul de modernizare a rețelei de unități inclusiv în prima parte a anului, ritmul fiind un sediu/săptămână.
 • Bugetul de investiții BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei și va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, inițiative digitale și rețea. La Banca Transilvania, headline-ul acestui an este Relansare. BT dorește să  joace un rol major în susținerea firmelor, oamenilor și a economiei.

Banca Transilvania, premiată pentru susținerea angajaților în contextul pandemiei – BT, 1.04

 • Banca Transilvania a primit Premiul de Excelență în Resurse Umane pentru programul de Health & Wellbeing #SafePeopleofBT, în cadrul Galei HR Club, organizată în 31 martie.
 • Programul a fost inițiat de bancă în martie 2020 și continuă inclusiv în prezent, pentru susținerea, în contextul pandemiei, a celor aproape 10.000 de angajați ai Grupului Financiar Banca Transilvania, din punct de vedere social, emoțional, profesional și financiar.
 • #SafePeopleofBT este cea mai amplă inițiativă dedicată echipei Grupului BT și cuprinde acțiuni și comunicare despre:
  • Sănătatea fizică: telemuncă, măsuri de prevenire și protectie, testare PCR, achiziția de concentratoare de oxigen, comunicări săptămânale, interviuri video cu specialiști din domeniul medical și psihologie, sesiuni de work-out cu personal trainer, campanie de vaccinare antigripală.
  • Sănătatea emoțională: consiliere psihologică, terapie cognitivă, implementarea kit-ului pentru menținerea echilibrului emoțional, sesiuni de mindfulness, webinarii de agilitate emoțională.
  • Sănătatea minții: cursuri dezvoltare și adaptare la noul stil de viață și de muncă adus de pandemie.
  • Sănătatea financiară: cursuri de educație financiară, inclusiv pentru copiii angajaților.
 • Mai multe detalii despre ce a însemnat până acum banking-ul pentru BT, în contextul COVID-19, pot fi consultate în Raportul de sustenabilitate BT.

Luminița Runcan, Director General Adjunct Risc BT, premiată în cadrul Galei Femei care schimbă România – BT, 24.03

 • Luminița Runcan face parte din echipa BT de 27 de ani, chiar de la începutul băncii. Coordonează opt dintre cele mai provocatoare arii de activitate din bancă, precum: conformarea, administrarea riscului, antifraudă și managementul operațional.
  • Am avut șansa să lucrez și să mă dezvolt într-o organizație care a promovat întotdeauna diversitatea de gen, așa încât mă alătur colegelor care nu au simțit discriminarea de-a lungul vieții profesionale.
  • Eu sunt norocoasa care ridică acest premiu, dar cred că reprezint un grup foarte mare de colege profesioniste, foarte implicate și dedicate activității pe care o practică în sectorul bancar, dar și în Banca Transilvania.
  • În sectorul bancar românesc, peste 70% din angajați sunt  femei, deci cred că noi suntem într-un pole position din perspectiva promovării femeilor în activitate.

Banca Transilvania devine partener FRF și susține toate naționalele de juniori – BIZ, 22.03

 • BT este partenerul principal al echipelor U19, U18, U17, U16, U15 și susține, de asemenea, U21, calificată la Campionatul European de Fotbal (EURO 2021). Meciul de debut are loc miercuri, 24 martie, la Budapesta.
  • „Banca Transilvania se implică în fotbal, dar de fapt nu ne implicăm doar în fotbal, ci investim în viitor, în naționalele U21. Nu suntem «o bancă», ci banca antreprenorilor români, iar antreprenorii și băietii de la tineret seamănă. Toți au trecut de juniorat, trag tare și au foamea succesului, pe care îl obțin cei cu gândul la muncă și investesc în rezultate. La antreprenori și la tineret important este să vedem că România crește curajos. Să creștem curajos, România!” – spune Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
 • Banca Transilvania susține și alte sporturi din România, cum ar fi baschetul, tenisul și auto-moto.

#CumpărăDeLângăTine, inițiativa BT pentru susținerea antreprenorilor, continuă în aplicația Tazz by eMAG – BT, 17.03

 • Tazz by eMAG se alatură inițiativei #CumpărăDeLângăTine a Bîncii Transilvania prin lansarea în aplicație a unei categorii cu același nume, pentru susținerea antreprenorilor care fac parte, prin afacerile lor, din viata românilor.  
 • Noua categorie din aplicație, #CumpărăDeLângăTine, cuprinde branduri locale din marile orașe, inclusiv o parte dintre cele promovate în cadrul campaniei BT #CumpărăDeLângăTine Challenge.
 • #CumpărăDeLângăTine este cea mai mare campanie a Băncii Transilvania din 2020, lansatî pentru a solidariza oamenii prin promovarea unor afaceri locale în social media. 

BT Mic susține educația prin finanțarea școlilor și gradinițelor private – BT, 29.02

 • BT Mic lansează Creditul pentru educație, pentru susținerea antreprenorilor care gestionează o școală sau o grădiniță privată și au nevoie de finanțare. Împrumutul înseamnă acces, în doar câteva zile, la sume de până la 200.000 de lei, cu garanție europeană.
 • Inițiativa face parte din strategia de sustenabilitate a Grupului Financiar Banca Transilvania, în cadrul căreia este prioritară finanțarea responsabilă și generarea unui impact pozitiv în economie și societate.
  • BT Mic este una dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania, care completează rolul băncii de susținere a oamenilor întreprinzători. Se adresează firmelor cu cifra de afaceri anuală de până la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Până acum, BT Mic a susținut peste 13.000 de afaceri mici să crească. Compania oferă mai mult decât finanțare: clienții sunt promovați pe Blogul BT Mic, parte din initiativa derulată în această perioada, Cumpără de la o afacere mică, iar prin chatbot-ul Raul, accesat pe site-ul BT Mic, antreprenorii cu afaceri mici pot aplica facil pentru un credit de la BT Mic.

Creșterea activității din 2020 susține rolul băncii de pilon principal al relansării economiei românești în 2021. Rezultate financiare – BT, 25.02

“Am încheiat un an atipic, fără precedent și suntem mulțumiți de faptul că rezultatele noastre au depășit previziunile conservatoare din bugetul inițial. În 2020 am demonstrat din nou că ne-am adaptat și că avem o echipă experimentată și sudată, care poate face față inclusiv unui context atât de complicat. Cel mai important însă este că ne-am respectat promisiunile, că am contribuit atât la partea socială, cât și la susținerea companiilor locale și a economiei în ansamblu. Pentru acest an suntem optimiști în privința BT, atenți la trenduri, dar și la oportunități care ar putea face sens. Ne menținem angajamentul ferm de a contribui la relansarea mediului de afaceri”Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație, Banca Transilvania. 

 • 2020 a fost unul al rezistenței și solidarității, în care Banca Transilvania a lansat propriile măsuri pentru susținerea clienților, suplimentare celor anunțate prin moratoriul public, a amânat rate la credite și a redus comisioanele. Rezultatele pozitive se datorează în special gestionarii adecvate a costurilor și creșterii volumului de operațiuni.
 • Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul anului trecut la 107,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 42,16 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 90,94 miliarde lei, din care 61,94 miliarde lei sunt ale clienților persoane fizice, iar 29 miliarde lei ale persoanelor juridice. Rezultatele pe 2020 consolidează capitalizarea deja robustă a Băncii Transilvania, ajungând la capitaluri proprii de 9,5 miliarde lei, +12% față de 2019. BT are aproape 70% capital românesc și peste 34.000 de investitori direcți persoane fizice.
 • Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 1.457,12 milioane lei, din care cel al băncii, de 1.197,31 milioane lei. Profitul operațional al băncii a crescut la 2.154,92 milioane lei. Banca a luat măsuri de eficientizare a costurilor fără să fie făcute restructurări și în ciuda scaderii nivelului comisioanelor într-un an dificil. Eficiența operatională, măsurată prin raportul cost/venit, păstrându-se la nivelul confortabil de 45,3% datorită gestionării bune a costurilor și eficientizării prin digitalizarea proceselor.

Susținerea românilor și implicarea în comunitate, în contextul COVID-19

BT a fost prima instituție bancară care a anunțat măsuri pentru clienți:

 • Peste 41.000 de persoane fizice și companii au beneficiat de amânarea ratelor.  
 • Peste 400.000 de carduri au fost scutite 3 luni de plata obligației lunare datorită perioadei extinse de grație.
 • Prin IMM Invest, program guvernamental în care a fost bancă principală, BT a acordat 10.000 de finanțări, susținând companii care înseamnă peste 70.000 de locuri de muncă mai ales în domeniile: comerț cu ridicata și cu amănuntul, transport și construcții.

Finanțarea a continuat:   

 • BT a acordat 22.000 de împrumuturi noi, în valoare de 2,9 miliarde lei, pentru peste 9.500 de clienți IMM & Micro.
 • Portofoliul creditelor IMM (conform definiției europene a IMM-urilor) a ajuns la 17,6 miliarde lei.
 • Peste 10.200 de români și-au luat locuință cu ajutorul Băncii Transilvania, fiind creditați în 2020 cu aproximativ 2,5 miliarde lei.
 • Soldul creditelor ipotecare/imobiliare este de 13,3 miliarde lei.
 • Peste 67.300 de credite de consum, în valoare de 2,4 miliarde lei au fost acordate anul trecut.
 • Soldul creditelor de consum ajunge la 10,8 miliarde lei.

Banking-ul la distanță a accelerat:

 • 500.000 de clienți au făcut prima tranzacție online cu cardul în 2020.
 • Aproape 340 de milioane de tranzacții au fost realizate cu cardurile BT, +22% față de 2019.
 • 1,1 milioane de persoane folosesc aplicația BT Pay pentru banking de zi cu zi.

Implicare în comunitate, echipă și rețea. BT, prima companie care a anunțat donații semnificative în contextul pandemiei

 • În perioada stării de urgență, banca a contribuit cu peste 2 milioane de euro la prevenția și limitarea epidemiei, dar și la creșterea accesului la testare și tratament.  
 • Banca a păstrat ritmul recrutărilor în primul semestru din 2020, comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2019, angajând 500 de persoane în echipă.
 • Aproape 70 de sucursale și agenții din 50 de localități au fost modernizate.   
 • BT Pay a contribuit la formarea de comportamente noi: cumpărături contactless la comercianți, transferuri de bani și donații, toate prin telefon.

BT și BT Capital Partners, performerii pieței de capital în 2020 – BT, 25.02

Banca Transilvania, punctaj maxim la evaluarea ARIR pentru comunicarea cu investitorii – BIZ, 27.01

 • Pentru al doilea an consecutiv, Banca Transilvania a obţinut punctaj maxim la evaluarea Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) privind comunicarea companiilor listate pe Piaţa Reglementată.
  • Banca Transilvania este una dintre cele două companii care au calificat România la statutul de piaţă emergentă, de la piaţă de frontieră, în urma deciziei agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell. Din 2020, România şi piaţa de capital sunt jucători într-o nouă ligă şi au ocazia să se remarce inclusiv pe alte pieţe şi să valorifice propriul potenţial investiţional.
  • Banca a intrat în componenţa indicilor FTSE Global Equities Index Series în 2020.
  • Cele mai noi recunoaşteri pentru Banca Transilvania din partea Bursei de Valori Bucuresţi, pentru 2019, sunt aceste premii: Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală a BVB, respectiv Emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii.
  • Banca are peste 32.000 de acţionari şi aproape 69% capital românescBT este prima bancă din România care a fost cotată la BVB, în 1997 şi este cel mai longeviv emitent din istoria BET, fiind de aproape 20 de ani în componenţa acestui indice.  


2020


BT Pay contribuie la formarea de comportamente noi: cumpărături, transferuri și donații prin telefon – BT, 29.12

 • Peste 100.000 de carduri au fost folosite prima dată în format digital, prin intermediul BT Pay, înainte ca respectivii clienți să intre în posesia cardului fizic. Clienții pot deschide cont online și pot adăuga digital cardul în aplicație înainte să îl primească fizic. 
 • Peste 12.000 de donații au fost făcute prin BT Pay, în decurs de opt luni, către 12 fundații și organizații cu care Banca Transilvania colaborează. BT a lansat opțiunea Donații prin telefon în aprilie a.c. pentru a susține eforturile împotriva pandemiei, oferind astfel clienților cea mai la îndemână opțiune pentru a face donații, prin telefon. Cea mai recentă cauză socială căreia Banca Transilvania i s-a alăturat – de această dată, împreună cu Fundația Simona Halep – a fost Ajută copiii cei mai afectați de pandemie, inițiată de SOS Satele Copiilor România. BT și fundația au donat 50.000 de euro, iar banca a dublat fiecare donație făcută prin BT Pay și prin site-ul băncii timp de două săptămâni, în decembrie a.c., așa încât s-au strâns peste 130.000 de euro care vor ajuta 450 de copii nevoiași să aibă condiții decente de locuit.
 • Peste 1 milion de persoane folosesc BT Pay pentru bankingul de zi cu zi – de la plăți contactless la comercianți, transferuri de bani, gestionarea cardurilor, confirmarea cumpărăturilor online, până la posibilitatea de a retrage bani de la bancomat fără a fi nevoie de cardul fizic.

Banca Transilvania și Fundația Simona Halep donează 50.000 de euro organizației SOS Satele Copiilor – BT, 12.12

 • Banca Transilvania și Fundația Simona Halep se alatură companiei Ajută copiii cei mai afectați de pandemie, inițiată de SOS Satele Copiilor Romania, printr-o donatie de 50.000 de euro. În plus, banca va dubla fiecare donație făcută către SOS Satele Copiilor până în 21 decembrie a.c. prin site-ul bancii sau prin aplicația BT Pay.
 • Banii strânși vor fi folosiți pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, reparații urgente etc. – pentru 450 de copii din comunitățile vulnerabile, din programele SOS Satele Copiilor.
 • În septembrie a.c. a fost derulată o campanie similară, Echipează-ți copilul să meargă la școală chiar dacă nu e al tău, de Banca Transilvania și Organizația Salvați Copiii România. Au fost strănși atunci, tot cu ajutorul românilor, prin donație BT și prin dublarea donațiilor de către banca, aproape 120.000 de euro, care ajută 1.200 de copii din familii nevoiașe să poată învăța.

Ömer Tetik, Bancherul Anului celor 25 de ani de Piața Financiară – BT, 8.12

 • Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania, face parte din echipa băncii din anul 2013, sub coordonarea sa Banca Transilvania ajungând liderul pieței bancare. În România se află din anul 2000, când a venit ca vicepreședinte adjunct la Finansbank. Ulterior, a ajuns, în 2010, vicepreședinte și, ulterior, presedinte la la Credit Europe Bank, ex Finansbank.
  • “Am avut norocul să am peste tot colegi și șefi foarte buni. Sunt mulți bancheri și bănci care merită aceste premii, pentru că facem parte dintr-un sector important, performant, care a trecut prin multe și toți am fost parteneri de călătorie într-un an greu, dar sperăm că vin si zile mai bune. Mă bucur că Banca Transilvania are un așa impact în economie și în comunitate. Sigur că suntem onorați de aceste premii și mulțumesc echipei pentru că împreună construim povestea aceasta frumoasă în banking” – a declarat Ömer Tetik la evenimentul organizat de Piața Financiară cu ocazia celor 25 de ani de existență.
 • La același eveniment, Banca Transilvania a primit premiul Banca Anului, iar BT Asset Management, Premiul pentru performanța fondului BT Index România ROTX.

Banca Transilvania lansează Creditul verde pentru locuințe prietenoase cu mediul – BT, 3.12

 • Banca Transilvania lansează Creditul imobiliar/ipotecar verde, prin care încurajează achiziționarea de imobile cu eficiență energetică. Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine o dobândă variabilă, în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât și în cazul refinanțărilor – adică rate mai mici cu până la 5% față de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare.

Rezultatele financiare BT la 30.09.20: Banca Transilvania, pregătită să susțină revenirea economiei – BT, 13.11

“Deși evoluția nu este deloc favorabilă din cauza pandemiei, rămânem optimiști și încrezători în revenirea economiei în următoarea perioadă. Ne dorim creșterea finanțărilor acordate de BT, în cel mai responsabil și eficient mod posibil, pentru a susține economia și creșterea băncii. În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume și poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce și oportunități pentru România și acesta este și un avantaj pentru noi, pentru că nimeni nu cunoaște piața mai bine decât noi, ca bancă românească” – afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

https://www.bancatransilvania.ro/news-files/rezultate-financiare-bt-in-primele-9-luni-ale-anului/infografic_rezultate_financiare_bt_primele_9_luni_ale_anului_2020.jpg
 • Soldul creditelor acordate de BT a crescut cu 1,1 mld lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 40,1 mld lei.
 • Prin programul guvernamental IMM Invest, banca a acordat peste 7.000 de finanțări, ajungând la peste 18.000 clienți IMM creditați.
 • Banca a dat peste 30.900 credite retail pe parcursul trimestrului, din care 2.600 credite imobiliare, ajungând la peste 750.000 de clienți retail creditați.
 • Atenția băncii s-a îndreptat, ca și până acum, către susținerea clienților retail, IMM și middle corporate, asigurând susținerea nivelului de bază al economiei, dar și o dispersie adecvată a riscului de credit.

Horia Ciorcilă, Ömer Tetik și Aurel Bernat, printre cei mai admirați oameni din business – BT, 2.11

 • Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Ömer Tetik, CEO BT, și Aurel Bernat, Director General al BT Asset Management, au fost desemnați printre cei mai admirați oameni din business. Premiile au fost primite în cadrul Galei CEO Awards 2020, organizată de Business Magazin, la finalul lunii octombrie, cu tematica Sfaturi pentru mine tânăr.
  • Horia Ciorcilă: “Lumea este într-o schimbare continuă, cu o viteză fără precedent, de aceea tinerii trebuie să încerce să fie cât mai adaptabili, deschiși la schimbări și la încercări care să le asigure experiențe diferite. Ideal ar fi să facă ceea ce le place, pentru că pasiunea face întotdeauna diferența. Să știe să își aleagă prietenii, să se înconjoare cu oameni de calitate, care să îi ajute să crească și de la care să aibă ce învăța mereu.”
  • Aurel Bernat: “Este foarte important în viață să încerci. Dar când îți dai seama că direcția nu e bună – în business sau personal – cel puțin să se termine repede și să ai timp să te redresezi. E esențial să ai oameni aproape și o organizație care te susține și te scoate în față. Sfat profesional? Best-effort, adică orice activitate am face, să dăm tot ce putem, ce avem mai bun și să fim mulțumiți de ceea ce facem”.

Tiberiu Moisă, BT: Fiecare business trebuie să-și câștige locul în inima consumatorilor – Hotnews, 13.11

 • Noi credem că se îmbunătățește discernământul economic. Oamenii înțeleg tot mai bine că ceea ce facem reprezintă alegeri care au consecințe. Decizia de consum este un vot de încredere. Să nu uităm că un procent semnificativ din populație are locul de muncă într-o firmă mică sau mijlocie și simte pe propria piele cât sunt de importante aceste alegeri. Am călătorit cu toții și am avut și experiența altor tari. Alegerea pentru business-urile locale trebuie manifestată cu obiectivitate: nu putem produce orice, nu suntem buni la orice și avem multe de învățat. Nu este doar despre dimensiunea afacerii. Avem nevoie de afaceri mici, inovative sau oportuniste așa cum avem nevoie de propriii campioni în business. Este un raționament simplu. Pastrându-l în minte vom ajunge la acel subiectivism normal, discret și civilizat pentru afacerile românești. Acest subiectivism este echivalentul terenului propriu din sport. Însă, deopotrivă, îi ajuta pe antreprenori să se dezvolte pentru că așteptările vor fi mari, chiar dacă sunt de-ai noștri.

#CumpărăDeLângăTine Challenge, mișcare lansată de BT pentru susținerea afacerilor locale – BT, 27.10

 • Cumpără de lângă tine! este provocarea lansată de BT pentru a solidariza din nou oamenii, așa încât să afle despre ele cât mai multe persoane. Antreprenorii, indiferent de mărimea afacerii, plătesc taxe, impozite și creează locuri de muncă. Susținând business-urile de cartier, românii susțin economia locală. Primul pas a fost făcut de angajații băncii, prin recomandarea unor de afaceri din țară, chiar dacă nu sunt clienți BT.
  • Banca a venit și cu alte inițiative pentru a susține antreprenorii în contextul pandemiei. Așa sunt cele două hub-uri pentru cumpărături online, #DirectLaTine și #ÎnMișcare, lansate împreună cu clienții, precum și Cumpară de la o afacere mică, pentru a impulsiona cât mai multe persoane să cumpere de la firme aflate la început de drum.

Ömer Tetik, CEO BT: Mă întreabă lumea ce este de făcut acum în România. Un lucru pe care îl putem face uşor fiecare dintre noi este să susţinem afacerile locale, să cumpărăm de la firmele de lângă noi – ZF, 27.10


BT Leasing susține soluțiile prietenoase cu mediul prin finanțări pentru autoturisme electrice și hibrid – BT, 20.10

 • BT Leasing (BTL) lansează Drive Green, oferta de finanțare pentru autoturisme electrice sau hibrid, noi sau rulate, pentru persoanele fizice.
 • Prin dobânzi și comisioane reduse până la finalul anului, BTL și-a propus să încurajeze prin această campanie folosirea de mașini prietenoase cu mediul, eficiente din punct de vedere energetic.  
  • Cu echipe în toată țara, Grupul Financiar Banca Transilvania este parte din aproape 180 de comunități. BT finanțează proiecte prietenoase cu mediul atât individual, cât și în parteneriat cu instituții internaționale, cum sunt BERD, IFC și EEEF, iar în toate analizele de credit banca folosește un model standard de evaluare a riscului de mediu.
  • Pentru BT, #ThinkGreen înseamnă folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, soluții de online banking, susținerea ideilor de afaceri, credite verzi și acțiuni de împădurire.

Stagii de practică la Banca Transilvania pentru studenții și masteranzii la facultăți cu profil economic – BT, 14.10


Românii și Banca Transilvania au donat aproape 120.000 de euro pentru a pregăti 1.200 de copii pentru școală – BT, 12.10

 • Aproape 120.000 de euro au fost donați de români și de Banca Transilvania în cadrul campaniei Echipează-ți copilul să meargă la școală chiar dacă nu e al tău. Inițiată la începutul lunii septembrie de BT și de Organizația Salvați Copiii România, acțiunea a demonstrat încă o dată puterea solidarității: aproape 1.200 de copii din familii nevoiașe sunt ajutați pentru a fi pregătiți pentru școală. 
 • Banca a dublat suma donată de români pentru Organizația Salvați Copiii România prin BT Pay și prin site-ul BT, iar în una din zile a triplat toate donațiile făcute prin aplicație. Startul a fost dat de Banca Transilvania, care a donat la începutul campaniei peste 50.000 de euro.  

BT și USAMV Cluj-Napoca lansează programul Agro Intergeneration pentru agricultura modernă – BT, 9.10

 • Banca Transilvania se implică în dezvoltarea educației în agribusiness și în creșterea afacerilor de familie din domeniul agriculturii prin lansarea programului Agro Intergeneration, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV).
 • Angajamentul Băncii Transilvania este să contribuie la repoziționarea agriculturii în România prin educație, finanțare, creșterea tehnologizării și a specializării. Pentru BT, modernizarea agriculturii înseamnă ca antreprenorii să fie tot mai mult în zona de monitorizare a tehnologiei, iar utilajele și mașinile să fie cele care lucrează. Efectul este, pe de o parte, productivitate mai mare, iar pe de altă parte, impact mai mic asupra mediului. În acest context, educația în agribusiness și susținerea spiritului antreprenorial sunt esențiale pentru creșterea afacerilor de familie.  
 • Cei 22 de cursanți care fac parte din programul Agro Intergeneration sunt membri ai unor familii care sunt clienți BT agribusiness, implicați în business-ul părinților, din 16 județe. Programul începe în această săptămână și se derulează pe parcursul unui an universitar, pe module despre gestiunea fermei, management financiar, leadership, marketing, inovație în agricultură etc. Cursurile sunt susținute de profesori din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de specialiști din diferite domenii și de persoane din echipa băncii.

Pentru lansarea opțiunii de retragere de bani de la ATM cu telefonul, BT a primit Premiul pentru pionierat – BT, 1.10

 • Clienții Băncii Transilvania pot retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin aplicațiile BT Pay și Apple Pay – acesta era mesajul transmis de BT în iulie 2019, marcând o premieră în România. Mai mult, banca anunța tot atunci că opțiunea este valabilă, de asemenea, pentru clienții care folosesc accesoriile contactless din colecția BT Pay, dar și că retragerea de numerar de la ATM-urile BT se poate face inclusiv fără a introduce cardul în bancomat.

Conturile deschise la bănci și fintech-uri, într-o singură aplicație, NEO de la BT – BT, 30.09


Banca Transilvania susține telemedicina prin soluția de plată cu cardul IPay BT – BT, 24.07

 • Medicii antreprenori care doresc să ofere consultații online pot apela la soluția de telemedicină și la soluția de plata cu cardul a serviciilor medicale, oferite de DataKlas și Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici.
 • Banca Transilvania încurajează medicii antreprenori să implementeze modalități noi de colaborare cu pacienții. Prin această facilitate, banca dorește să contribuie la formarea unui comportament cât mai precaut și responsabil al oamenilor privind sănătatea, prin întâlniri online cu medicii, pentru a primi sfaturi medicale și pentru tratarea la timp a unor afecțiuni.

E-Commerce Masterclass, un nou program de susținere a dezvoltării magazinelor online, organizat de Google România în parteneriat cu BT – BT, 22.07

 • Programul oferă proprietarilor de magazine online din România posibilitatea să-și îmbunătățească strategia digitală și să dobândească noi competențe digitale.

Premiile BVB pentru 2019: Banca Transilvania, emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii şi cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală – ZF, 21.07


O altfel de solidaritate: BT Mic lansează inițiativa Cumpără de la o afacere mică – BT, 17.09

 • BT Mic lansează inițiativa Cumpără de la o afacere mică pentru a impulsiona cât mai multe persoane să aleagă să cumpere de la firme aflate la început de drum, de la businessuri mici, de familie.
 • Blogul BT Mic prezintă povestea unor antreprenori români cu afaceri mici care vorbesc despre începuturi, idei, provocări, pasiune și reinventare. Acestea pot inspira atât persoane cu spirit antreprenorial, cât și viitori clienti. Oamenii pot cumpăra de la ei ușor pentru că în fiecare articol este la îndemână site-ul, profilul din social media sau adresa firmei respective.
 • Cumpără de la o afacere mică este, înainte de toate, un îndemn la solidaritate, o mișcare pentru a susține – permanent, dar mai ales în această perioadă – afacerile mici. Ele plătesc taxe, impozite și creează locuri de muncă pe plan local.
  • “Afacerile mici ne oferă adevarate lecții antreprenoriale și de viață pentru că în cadrul lor se învață lucruri valoroase: autonomia, reziliența, optimismul, să nu renunțăm și să căutăm soluții. De aici pornesc toate afacerile care ajung mari. Inițiativa își propune să ne facă să ne gândim altfel când vrem să cumpărăm ceva: de unde cumpăr, ce opțiuni am, ce impact are faptul că eu cumpăr dintr-un anumit loc pentru magazinul respectiv, pentru afacerea respectivă?  Orice decizie de cumpărare de la o afacere mică generează o valoare adăugată mare în dezvoltarea acesteia. Iar acum este nevoie de asta mai mult decât oricând. ” –  Cristina Șindile, Director General BT Mic. 

Aproape 60% dintre finanțările BT prin IMM Invest au mers către microcompanii – BT, 25.08


Banca Transilvania, Best Bank în România, premiu din partea publicației Euromoney – BT, 15.07

 • Banca Transilvania a primit titlul Best Bank în România din partea publicației Euromoney pentru rezultatele din 2019. Profitabilitatea, creșterea echilibrată și baza solidă BT s-au numărat printre indicatorii apreciați de Euromoney.
 • Este a patra oară când BT primește acest titlu, după 2017, 2016 și 2004.

Banca Transilvania susține medicii prin credite cu discount și alte beneficii – BT, 6.07

 • BT susține planurile personale ale medicilor, cu discounturi la împrumuturi noi sau refinanțate de la alte bănci, dar și cu alte beneficii, prin campania White Banking Days. Campania se adreseaza medicilor și rezidenților, stomatologilor și tehnicienilor dentari.

BT Capital Partners: Nuclearelectrica şi Banca Transilvania au îndeplinit criteriile de lichiditate FTSE Russell în luna iunie, condiţie necesară pentru promovarea la piaţa emergentă secundară – ZF, 1.07


Competiția pentru trei burse BT la Executive MBA University of Hull în valoare totală de 30.000 de euro – BT, 26.06

 • Banca oferă Bursa BT Roberto Marzanati, în valoare de 15.000 de euro, care acoperă integral taxa de studii pentru cei doi ani, iar SIF Moldova, două burse, fiecare în valoare de 7.500 de euro.

Banca Transilvania este și în acest an în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions – BT, 23.06

 • Banca Transilvania este și în acest an în topul Cei mai doriți angajatori, realizat la nivel național de Catalyst Solutions. BT este pe locul 11, poziție ocupată și în 2019. Studiul măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor din România și oferă în același timp detalii despre comportamentul candidaților și despre așteptările acestora în raport cu companiile.
 • Banca Transilvania înseamnă, în primul rând, oameni: 8.800 de persoane în echipă, 37 de ani media de vârstă, iar pentru 1.700 de persoane banca este primul loc de muncă. Aproape 1.900 de persoane s-au alăturat băncii în 2019, iar peste 2.000 au avut ocazia să evolueze profesional prin transfer și promovare.

Banca Transilvania și-a menținut ritmul recrutărilor în perioada martie-mai – BT, 11.06

 • Banca Transilvania a avut același ritm de angajări în martie – mai a.c. ca în perioada similară a anului trecut, cu aproape 70 de joburi noi/ lună, în întreaga țară. Continuarea recrutărilor la BT a fost un mod de a susține clienții, volumul de activitate și creșterea băncii, precum și de a contribui la piața muncii și economia românească inclusiv pe perioada pandemiei.
 • Grupul Financiar BT are aproape 10.000 de persoane în echipă, iar media de vârstă este de 37 de ani. Pentru 1.700 dintre angajați, Banca Transilvania este primul loc de muncă.

Banca Transilvania lansează un nou hub de shopping: #InMiscare – soluții de mobilitate urbană, prietenoase cu mediul – BT, 29.05

 • Banca Transilvania lansează #InMiscare, hub cu soluții de mobilitate urbană – biciclete, trotinete, role, scootere, longboard-uri etc. Clienții BT cu carduri STAR au posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă.

De ce afaceri de la zero? – ZF, 14.05.20

 • Pentru cele peste 1,7 milioane de locuri de muncă create. Pentru că au rămas să dezvolte afaceri în România într-un moment în care ţara pierde anual zeci de mii de tineri care pleacă în străinătate. Pentru că au redescoperit pieţe, pentru că au reînviat tradiţie, pentru încăpăţânarea de a trece pe etichete “fabricat în România” chiar şi atunci când vânzările lor sunt de numai câteva zeci de mii de lei anual.
 • Economia românească are 1.000 de firme mari, în mare parte multinaţionale, responsabile de 50% din business. Despre ele vorbim zilnic, toate privirile din business sunt îndreptate către mişcările lor. Dar dincolo de ele sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 de miliarde de euro.

Banca Transilvania și-a menținut ritmul recrutărilor în perioada martie-mai – BT, 11.06

 • Banca Transilvania a avut același ritm de angajări în martie – mai a.c. ca în perioada similară a anului trecut, cu aproape 70 de joburi noi/ lună, în întreaga țară. Continuarea recrutărilor la BT a fost un mod de a susține clienții, volumul de activitate și creșterea băncii, precum și de a contribui la piața muncii și economia românească inclusiv pe perioada pandemiei.
 • Grupul Financiar BT are aproape 10.000 de persoane în echipă, iar media de vârstă este de 37 de ani. Pentru 1.700 dintre angajați, Banca Transilvania este primul loc de muncă.

Impactul BT în economie prin Start-Up Nation: 5.500 de idei de afaceri susţinute au generat peste 25.000 de locuri de muncă – BT, 10.03

 • Aproape 60% din beneficiarii de până acum ai Programului Start-Up Nation sunt clienţi ai Băncii Transilvania. Prin BT se derulează circa 5.500 de proiecte din cele 10.000 înscrise în program.
 • Au fost create peste 25.000 de job-uri în întreaga ţară, 19.500 dintre acestea însemnând angajări pentru persoane defavorizate, absolvenţi de liceu sau persoane care nu aveau loc de muncă.
 • Banca a acordat până acum aproape 2.600 de credite-punte în cadrul programului, în valoare totală de aproape 500 de milioane de lei.
 • Antreprenorii pot accesa Pachetul BT Start-Up Nation, care cuprinde credit-punte (dobândă fixă: 4,5%; comision de acordare: 0,75%), cont curent, facilitatea Contul primul an gratuit şi facilităţi complementare bankingului. Toate acestea sunt destinate gestionării afacerii şi rezolvă nevoi ale antreprenorilor în primul an de business – de la realizarea site-ului firmei sau a propriului magazin online, facturare, gratuitate pentru medicina muncii şi anunțuri de recrutare, până la accesul la cursuri şi workshop-uri.


Banca Transilvania a primit certificarea Best Place to Work în România – BT, 24.02

 • BT a primit o nouă recunoaştere ca angajator, de data aceasta internaţională, prin certificarea Best Place to Work for în România. Acesta este un program internaţional de evaluare, desfăşurat în peste 100 de ţări din lume.
 • „În timp ce Banca Transilvania a crescut ca business, a crescut și grija faţă de angajații săi. Ne propunem să menținem acest lucru ca obiectiv al modului nostru de a dezvolta afaceri. Da, avem colegi la Banca Transilvania, nu FTEs (Full Time Equivalents) și facem tot posibilul să le oferim o experiență dinamică, având ca scop dezvoltarea personală şi profesională, încurajându-i astfel pe de-o parte să realizeze performanțe susţinute pentru clienții noștri, iar pe de altă parte să învețe din succesul, dar şi din nereușitele lor. Un alt obiectiv al nostru este acela ca atât Banca Transilvania, cât şi colegii noştri să aibă un impact pozitiv în comunitate.” – Ömer Tetik, Director General BT.

Valoarea de brand a Băncii Transilvania a crescut semnificativ: +100 de poziţii în clasamentul Brand Finance Banking 500 2020 – BT, 23.02

 • Banca Transilvania urcă 100 de poziții în clasamentul Brand Finance Banking 500 şi ajunge pe locul 339. Comparativ cu anul trecut, Banca Transilvania se clasează în top 10 global, ca ritm de creștere a valorii și forţei brandului.
 • Cu +53% valoare de brand, până la 370 milioane de dolari, BT intră pentru prima dată în teritoriul ‘triplu-A’ cu indicele de forță a brandului (AAA-).
  • BT, banca oamenilor întreprinzători – Povestea brandului Banca Transilvania a început în februarie 1994, în Cluj-Napoca, la iniţiativa unui grup de oameni de afaceri. Astăzi este cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est şi cel mai mare susţinător al economiei româneşti.
  • Viziunea BT este să aibă impact puternic în România, prin finanţare şi banking responsabil. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, misiunea sa este să ofere experienţe pozitive oriunde şi oricând.
  • Valorile brandului Banca Transilvania sunt: curaj, respect, etică şi responsabilitate. În câteva cifre, BT înseamnă acum: peste 3 milioane de clienţi, 8.000 de persoane în echipă, 3 linii de business, prezenţă în 180 de localităţi din 3 ţări.

Banca Transilvania, 4 milioane de carduri. 8 premiere lansate în 2019 de BT pentru clienții cu carduri – BT, 09.01.20

 • Banca Transilvania a atins borna de 4 milioane de carduri emise. BT este cel mai mare emitent de carduri din țară începând cu 2017, iar acum are o cotă de piață de peste 22%.
 • Peste 700.000 de carduri BT sunt şi în format digital, înrolate în aplicațiile BT Pay şi Apple Pay, pentru cumpărături cu telefonul. Clienții băncii folosesc, de asemenea, accesoriile de plată: ceasul, brățara, stickerul, Garmin Pay, Fitbit Pay şi tastatura/extensia BT Pay.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *