companii remarcabile: UiPath

pentru evanghelizarea automatizării – și pentru ce joburi creează, în timp ce desființează altele
UiPath rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cea mai valoroasă companie din România – ZF, 20.11.20

  • Pentru al doilea an la rând, pro­ducă­to­rul de roboţi software UiPath ocupă pri­ma poziţie a topului ZF, pe care şi-a adju­de­cat-o prima dată în 2019, după ce, pe parcursul a 14 edi­ţii, primul loc a fost adjudecat fie de Hidro­electrica (2 ani), fie de OMV Petrom (12 ani).
  • UiPath a intrat în top în 2018, an în care com­pania a reuşit să atragă o serie de majorări de ca­pi­tal de la fonduri de investiţii gigantice.

UiPath anunţă că a depus actele pentru listarea la Bursă în SUA în 2021. Surse: Compania minune care a pornit din România dintr-un apartament din Delea Veche a ajuns la venituri anuale de 500 mil. dolari şi ţinteşte o evaluare de 20 mld. dolari – ZF, 18.12

„Decacorn-ul“ UiPath şi-a ales băncile cu care vrea să se listeze pe bursa din New York, la o evaluare de peste 20 miliarde de dolari – ZF, 18.11.20

Ömer Tetik, CEO BT, despre listarea UiPath: UiPath este un brand internaţional, nu mai este un business local. Listarea duală, şi la New York şi la Bucureşti, este oportună şi poate atrage atenţia românilor la bursă – 17.11.20

  • “UiPath are loc şi la bursa de la Bucureşti. Compania a devenit un brand internaţional, nu mai este un business local. Reputaţional (o posibilă listare duală a UiPath la BVB – n.red.) ar fi un lucru important, un boost necesar pieţei locale. Pe de altă parte listarea duală chiar este oportună şi ar putea să atragă atenţia şi din partea investitorilor mici, adică românii ar putea avea acces la o investiţie precum cea a UiPath” – a spus Omer Tetik, la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la redeschiderea Bursei.

Răzvan Atim, director general pentru Europa de Est al UiPath: Relansarea economică a României trebuie să aibă la bază digitalizarea şi IMM-urile. „Lipsa de cunoaştere a beneficiilor oferite de implementarea roboţilor software este printre cele mai mari piedici în calea adoptării acestora de către IMM-uri“ – ZF, 27.11.20

UiPath, cel mai mare start-up IT din România, a lucrat pro-bono pentru Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială: „Noi am procesat o cerere în 36 de secunde, în timp ce unui om i-ar lua 15 minute” – ZF, 16.10.20

  • “Acolo am ajutat oamenii din instituţie să trimită la timp ajutorul de şomaj tehnic pentru anumite categorii sociale. Era vorba de 110.000 de oameni, iar pentru unii dintre noi câteva sute de lei sunt foarte importanţi. Am automatizat pentru a-i ajuta pe angajaţi cu volumele foarte mari de lucru şi să trimită banii la timp. Deadline-ul era de livare a banilor era de zece zile lucrătoare, ceea ce s-a şi întâmplat, robotul procesând între 10-15.000 de cereri pe zi.  Dacă se lucra fiecare cerere manual, angajatului public îi lua 15 minute. Robotului îi lua 36 de secunde. A fost un proiect de suflet, nu am vrut să cerem bani, am vrut să ajutăm, iar oamenii din instituţie ne-au susţinut. Am acoperit 38 de judeţe din 42. Continuăm demersurile, vorbim şi cu o a doua instituţie mare şi cu alte ministere. Un dialog s-a iniţiat” – a explicat Răzvan Atim, manager general UiPath pentru Europa de Est.
  • “Ca să aducem automatizare şi să ajungem la acea debirocratizare pe care cu toţii ne-o dorim trebuie să facem ca România să fie digitală. Apoi, trebuie să punem procesele pe un flux coerent, fără proceduri de acum 20 de ani, fără aplicaţii care nu mai funcţionează pentru că sunt foarte vechi. Trebuie să facem un fel de refresh şi reset pentru ca apoi să venim cu automatizare, cu ceea ce automatizarea ne oferă palpabil, cu rezultate măsurabile. Vorbim de volume mari de lucru” – a mai spus Atim.


Raluca Negulescu-Balaci: Fundația UiPath, de la robotizare la învățare – 25.08.20

  • Fundația UiPath își propune să schimbe viața copiilor săraci din România și nu numai. Cum? Educându-i. Dându-le o șansă să crească pe dinăuntru ca să reușească pe dinafară. Pentru că învățarea este un proces de creștere lăuntrică, iar această creștere lăuntrică se transformă și în creștere exterioară. Prosperitatea este doar una din fațetele învățării.


Cine este responsabilă de dezvoltarea UiPath, companie evaluată la 10 miliarde de dolari, pe cele mai exotice pieţe ale lumii şi cum a ajuns la acest rol – Business Magazin, 22.08.20

  • Mălina Platon este Managing Director APAC Region, Strategic Accounts la UiPath – „primul unicorn românesc”, ajuns în iunie la statutul de „decacorn”, cu o evaluare de 10,2 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare.
  • Rol în companie: Din rolul de Managing Director APAC Region, Strategic Accounts, formulez şi implementez strategia de business pentru clienţii strategici ai UiPath din China, Corea de Sud, Australia & Nouă Zeelandă şi Asia de Sud Est. UiPath s-a extins în zona Asia Pacific între 2017-2019, iar în această perioada am participat activ la deschiderea entităţilor legale şi iniţierea operaţiunilor de business în ţări precum: Singapore, Thailanda, Malaezia, Indonezia, Hong Kong, China, Australia, Nouă Zeelandă şi Coreea de Sud. În această perioada am pus bazele echipelor technice şi de vânzări ale UiPath, prin recrutarea şi formarea echipelor locale.  Rolul meu actual cuprinde două responsabilităţi majore. Prima este aceea de a susţine echipele UiPath din zona Asia Pacific, iar a două este aceea de a extinde business-ul UiPath prin crearea unor parteneriate strategice cu clienţi şi parteneri existenţi, dar şi recrutarea şi dezvoltarea unor parteneriate strategice noi.

UiPath, unicornul care conectează România la viitor – 13.06.20

  • Pe lângă sediul de la Bucureşti, UiPath are acum birouri la New York, Londra, Bengalore, Singapore, Tokio, Paris şi multe altele.
  • Vargha Moayed se ocupă de strategia de dezvoltare a companiei. Este pasionat de top management, are un MBA la Wharton School de la universitatea americană din Pennsylvania şi a studiat comerţul la Şcoala superioară de comerţ din Montpellier, în Franţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *