repere în auto: Automobile Dacia


Dacia și secretul păstrării unui preț mic în condițiile unui salt tehnologic mare – Adrian Mihălțianu, PressOne, 20.10.20

  • Anul trecut ambele modele au încheiat anul 2019 pe locuri de neimaginat pentru brandul românesc acum doar câțiva ani: Sandero a fost a șaptea cea mai bine vândută mașină în Europa, iar Duster s-a clasat pe locul 12, fiind și pe locul 3 între cele mai bine vândute SUV-uri de pe continent, în ciuda faptului că modelele se apropiau de finalul ciclului de opt ani.
  • Rețeta de bază pentru succesul Dacia – „design to cost” – a rămas aceeași pe parcursul acestor 16 ani, dar tehnologia pusă pe mașinile mărcii a fost adusă, treptat, la zi. Astăzi nu prea mai ai diferențe între ce găsești pe un model Dacia și pe un model Renault, deși costurile nu au crescut simțitor, cum s-a întâmplat cu mărcile „estice” preluate de alți concurenți.
  • O vizită la Renault Bucharest Connected, noul sediu al grupului în România.

Şeful Dacia: După pandemie nu mai avem cum să revenim la stilul de muncă de dinainte. „Inginerii din RBC, 95-96% sunt în telemuncă“ – ZF, 22.12

  • „Trebuie să învăţăm din această perioadă. Nu vom putea reveni după pandemie exact la stilul de muncă de dinainte. Acum putem vinde maşini pe internet, normal că vom continua. Înainte de pan­demie, în fiecare seară, semnam foarte multe acte pe hârtie. Odată cu pandemia, sem­nez pe computer. Autorităţile s-au adaptat, sistemul IT s-a adaptat, departa­mentul de legal s-a adaptat. Nu vom reveni la acte semnate pe hârtie. În istoria uma­nităţii în criză am evoluat şi ne-am adaptat“, a spus Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia.

Christophe Dridi, Dacia:

Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol – profit.ro, 31.07.20

  • “Dacia, văzută din interior, arată chiar mai mult decât un miracol. Nimeni în industrie nu poate face atât de mulți bani la acest nivel al pieței. Este timpul pentru Dacia să înflorească precum o marcă cu drepturi depline.”


Dacia Lodgy va fi înlocuită de un SUV cu șapte locuri care va fi produs la Pitești și va avea și versiune hibridă – Hotnews, 16.11.20

  • Dacia va înlocui monovolumul Lodgy – model lansat în 2012 și produs în Maroc – cu un SUV de șapte locuri care va fi produs la uzina de la Mioveni și va fi lansat în toamna lui 2021, scriu surse citate de publicația franceză L’argus. Noul SUV ar putea avea și versiune hibridă, pe tehnologia E-Tech.

Cum arată Dacia Spring? Dan Vardie de vorbă cu Nicolas Leitienne – 12.12

Mihai Bordeanu, Dacia: În funcţie de vânzările Dacia Spring în Europa, grupul Renault va lua în calcul pentru viitor şi alte unităţi de producţie – ZF, 21.10.20

  • Volumele de vânzări vor determina dacă în viitor Dacia Spring ar putea sau nu să fie produsă în România sau chiar în Maroc, însă raţiunile de cost din spatele maşinilor electrice determină ca în prezent Dacia Spring să fie produsă în China.
  • Miza unui automobil electric este aceea de a pune bazele unui întreg ecosistem de viitor, precum furnizorii de baterii. În România există pentru moment două proiecte de fabrici de baterii pentru maşini electrice – una a Prime Motors Industry, în acţionariatul căruia sunt cei de la Rombat, care deţin 35% din aceasta şi vizează producţia lângă Bucureşti, la Cernica, iar o a doua a grupului german Draexlmaier, la Timişoara. Atât Ungaria cât şi Polonia au deja fabrici de baterii pentru maşini electrice, iar în Ungaria se produc deja motoare pentru maşini electrice.


contexte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *