Banca Transilvania – companie remarcabilă

pentru amploarea și viteza dezvoltării, pentru afacerile creditate, pentru notele date de angajați – pentru campaniile derulate, și pentru investițiile sociale
2021BT Pay contribuie la formarea de comportamente noi: cumpărături, transferuri și donații prin telefon – 29.12

 • Peste 100.000 de carduri au fost folosite prima dată în format digital, prin intermediul BT Pay, înainte ca respectivii clienți să intre în posesia cardului fizic. Clienții pot deschide cont online și pot adăuga digital cardul în aplicație înainte să îl primească fizic. 
 • Peste 12.000 de donații au fost făcute prin BT Pay, în decurs de opt luni, către 12 fundații și organizații cu care Banca Transilvania colaborează. BT a lansat opțiunea Donații prin telefon în aprilie a.c. pentru a susține eforturile împotriva pandemiei, oferind astfel clienților cea mai la îndemână opțiune pentru a face donații, prin telefon. Cea mai recentă cauză socială căreia Banca Transilvania i s-a alăturat – de această dată, împreună cu Fundația Simona Halep – a fost Ajută copiii cei mai afectați de pandemie, inițiată de SOS Satele Copiilor România. BT și fundația au donat 50.000 de euro, iar banca a dublat fiecare donație făcută prin BT Pay și prin site-ul băncii timp de două săptămâni, în decembrie a.c., așa încât s-au strâns peste 130.000 de euro care vor ajuta 450 de copii nevoiași să aibă condiții decente de locuit.
 • Peste 1 milion de persoane folosesc BT Pay pentru bankingul de zi cu zi – de la plăți contactless la comercianți, transferuri de bani, gestionarea cardurilor, confirmarea cumpărăturilor online, până la posibilitatea de a retrage bani de la bancomat fără a fi nevoie de cardul fizic.

Banca Transilvania și Fundația Simona Halep donează 50.000 de euro organizației SOS Satele Copiilor – 12.12

 • Banca Transilvania și Fundația Simona Halep se alatură companiei Ajută copiii cei mai afectați de pandemie, inițiată de SOS Satele Copiilor Romania, printr-o donatie de 50.000 de euro. În plus, banca va dubla fiecare donație făcută către SOS Satele Copiilor până în 21 decembrie a.c. prin site-ul bancii sau prin aplicația BT Pay.
 • Banii strânși vor fi folosiți pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, reparații urgente etc. – pentru 450 de copii din comunitățile vulnerabile, din programele SOS Satele Copiilor.
 • În septembrie a.c. a fost derulată o campanie similară, Echipează-ți copilul să meargă la școală chiar dacă nu e al tău, de Banca Transilvania și Organizația Salvați Copiii România. Au fost strănși atunci, tot cu ajutorul românilor, prin donație BT și prin dublarea donațiilor de către banca, aproape 120.000 de euro, care ajută 1.200 de copii din familii nevoiașe să poată învăța.

Ömer Tetik, Bancherul Anului celor 25 de ani de Piața Financiară – 8.12

 • Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania, face parte din echipa băncii din anul 2013, sub coordonarea sa Banca Transilvania ajungând liderul pieței bancare. În România se află din anul 2000, când a venit ca vicepreședinte adjunct la Finansbank. Ulterior, a ajuns, în 2010, vicepreședinte și, ulterior, presedinte la la Credit Europe Bank, ex Finansbank.
 • “Am avut norocul să am peste tot colegi și șefi foarte buni. Sunt mulți bancheri și bănci care merită aceste premii, pentru că facem parte dintr-un sector important, performant, care a trecut prin multe și toți am fost parteneri de călătorie într-un an greu, dar sperăm că vin si zile mai bune. Mă bucur că Banca Transilvania are un așa impact în economie și în comunitate. Sigur că suntem onorați de aceste premii și mulțumesc echipei pentru că împreună construim povestea aceasta frumoasă în banking” – a declarat Ömer Tetik la evenimentul organizat de Piața Financiară cu ocazia celor 25 de ani de existență, organizat în 7 decembrie a.c.
 • La același eveniment, Banca Transilvania a primit premiul Banca Anului, iar BT Asset Management, Premiul pentru performanța fondului BT Index România ROTX.

Banca Transilvania lansează Creditul verde pentru locuințe prietenoase cu mediul – 3.12

 • Banca Transilvania lansează Creditul imobiliar/ipotecar verde, prin care încurajează achiziționarea de imobile cu eficiență energetică. Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine o dobândă variabilă, în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât și în cazul refinanțărilor – adică rate mai mici cu până la 5% față de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare.
 • BT este prima bancă din România care a acordat finanțări destinate eficienței energetice în sectorul rezidențial în România, din fonduri BERD, pas făcut în 2017.
 • Pentru BT, #ThinkGreen înseamnă, pe lângă credite verzi și susținerea ideilor de afaceri sustenabile, folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, oferirea de soluții de online banking, credite verzi și acțiuni de împădurire, toate parte din Angajamentul BT pentru creștere responsabilă.

Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania anniversary message for 25 years of Bucharest Stock Exchange – 26.11

Ömer Tetik, CEO BT: Să încurajăm firmele publice, dar și private să se listeze la bursă – BIZ, 18.11

 • “Noi ne mândrim cu asta, de multe ori și plângem, pentru că suntem una dintre foarte puținele bănci din sectorul nostru destul de competitiv. La fiecare trei luni ieșim și explicăm ce am făcut, ce ne-a ieșit și ce nu ne-a ieșit din punct de vedere al business-ului, dar pentru bancă, pentru angajați, pentru clienți cel mai important cuvânt este responsabilitate. Când ai fonduri de pensii, când ai peste 32.000 de persoane fizice din România acționari în BT, asta înseamnă că faci tot ceea ce faci cu gânduri destul de profunde și atente.”

Rezultatele financiare BT la 30.09.20: Banca Transilvania, pregătită să susțină revenirea economiei – 13.11

https://www.bancatransilvania.ro/news-files/rezultate-financiare-bt-in-primele-9-luni-ale-anului/infografic_rezultate_financiare_bt_primele_9_luni_ale_anului_2020.jpg
 • Soldul creditelor acordate de BT a crescut cu 1,1 mld lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 40,1 mld lei.
 • Prin programul guvernamental IMM Invest, banca a acordat peste 7.000 de finanțări, ajungând la peste 18.000 clienți IMM creditați.
 • Banca a dat peste 30.900 credite retail pe parcursul trimestrului, din care 2.600 credite imobiliare, ajungând la peste 750.000 de clienți retail creditați.
 • Atenția băncii s-a îndreptat, ca și până acum, către susținerea clienților retail, IMM și middle corporate, asigurând susținerea nivelului de bază al economiei, dar și o dispersie adecvată a riscului de credit.

“Deși evoluția nu este deloc favorabilă din cauza pandemiei, rămânem optimiști și încrezători în revenirea economiei în următoarea perioadă. Ne dorim creșterea finanțărilor acordate de BT, în cel mai responsabil și eficient mod posibil, pentru a susține economia și creșterea băncii. În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume și poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce și oportunități pentru România și acesta este și un avantaj pentru noi, pentru că nimeni nu cunoaște piața mai bine decât noi, ca bancă românească” – a afirmat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.


Horia Ciorcilă, Ömer Tetik și Aurel Bernat, printre cei mai admirați oameni din business – 2.11

 • Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Ömer Tetik, CEO BT, și Aurel Bernat, Director General al BT Asset Management, au fost desemnați printre cei mai admirați oameni din business. Premiile au fost primite în cadrul Galei CEO Awards 2020, organizată de Business Magazin, la finalul lunii octombrie, cu tematica Sfaturi pentru mine tânăr.
  • Horia Ciorcilă: “Lumea este într-o schimbare continuă, cu o viteză fără precedent, de aceea tinerii trebuie să încerce să fie cât mai adaptabili, deschiși la schimbări și la încercări care să le asigure experiențe diferite. Ideal ar fi să facă ceea ce le place, pentru că pasiunea face întotdeauna diferența. Să știe să își aleagă prietenii, să se înconjoare cu oameni de calitate, care să îi ajute să crească și de la care să aibă ce învăța mereu.”
  • Aurel Bernat: “Este foarte important în viață să încerci. Dar când îți dai seama că direcția nu e bună – în business sau personal – cel puțin să se termine repede și să ai timp să te redresezi. E esențial să ai oameni aproape și o organizație care te susține și te scoate în față. Sfat profesional? Best-effort, adică orice activitate am face, să dăm tot ce putem, ce avem mai bun și să fim mulțumiți de ceea ce facem”.

Tiberiu Moisă, BT: Fiecare business trebuie să-și câștige locul în inima consumatorilor – Hotnews, 13.11

 • “Noi credem că se îmbunătățește discernământul economic. Oamenii înțeleg tot mai bine că ceea ce facem reprezintă alegeri care au consecințe. Decizia de consum este un vot de încredere. Să nu uităm că un procent semnificativ din populație are locul de muncă într-o firmă mică sau mijlocie și simte pe propria piele cât sunt de importante aceste alegeri. Am călătorit cu toții și am avut și experiența altor tari. Alegerea pentru business-urile locale trebuie manifestată cu obiectivitate: nu putem produce orice, nu suntem buni la orice și avem multe de învățat. Nu este doar despre dimensiunea afacerii. Avem nevoie de afaceri mici, inovative sau oportuniste așa cum avem nevoie de proprii campioni în business. Este un raționament simplu. Pastrându-l în minte vom ajunge la acel subiectivism normal, discret și civilizat pentru afacerile românești. Acest subiectivism este echivalentul terenului propriu din sport. Însă, deopotrivă, îi ajuta pe antreprenori să se dezvolte pentru că așteptările vor fi mari, chiar dacă sunt de-ai noștri.”

#CumpărăDeLângăTine Challenge, mișcare lansată de BT pentru susținerea afacerilor locale – 27.10

 • Cumpără de lângă tine! este provocarea lansată de BT pentru a solidariza din nou oamenii, așa încât să afle despre ele cât mai multe persoane. Antreprenorii, indiferent de mărimea afacerii, plătesc taxe, impozite și creează locuri de muncă. Susținând business-urile de cartier, românii susțin economia locală. Primul pas a fost făcut de angajații băncii, prin recomandarea unor de afaceri din țară, chiar dacă nu sunt clienți BT.
  • Banca a venit și cu alte inițiative pentru a susține antreprenorii în contextul pandemiei. Așa sunt cele două hub-uri pentru cumpărături online, #DirectLaTine și #ÎnMișcare, lansate împreună cu clienții, precum și Cumpară de la o afacere mică, pentru a impulsiona cât mai multe persoane să cumpere de la firme aflate la început de drum.

Ömer Tetik, CEO BT: Mă întreabă lumea ce este de făcut acum în România. Un lucru pe care îl putem face uşor fiecare dintre noi este să susţinem afacerile locale, să cumpărăm de la firmele de lângă noi – ZF, 27.10

O altfel de solidaritate: BT Mic lansează inițiativa Cumpără de la o afacere mică – 17.09

 • BT Mic lansează inițiativa Cumpără de la o afacere mică pentru a impulsiona cât mai multe persoane să aleagă să cumpere de la firme aflate la început de drum, de la businessuri mici, de familie.
 • Blogul BT Mic prezintă povestea unor antreprenori români cu afaceri mici care vorbesc despre începuturi, idei, provocări, pasiune și reinventare. Acestea pot inspira atât persoane cu spirit antreprenorial, cât și viitori clienti. Oamenii pot cumpăra de la ei ușor pentru că în fiecare articol este la îndemână site-ul, profilul din social media sau adresa firmei respective.
 • Cumpără de la o afacere mică este, înainte de toate, un îndemn la solidaritate, o mișcare pentru a susține – permanent, dar mai ales în această perioadă – afacerile mici. Ele plătesc taxe, impozite și creează locuri de muncă pe plan local.
 • “Afacerile mici ne oferă adevarate lecții antreprenoriale și de viață pentru că în cadrul lor se învață lucruri valoroase: autonomia, reziliența, optimismul, să nu renunțăm și să căutăm soluții. De aici pornesc toate afacerile care ajung mari. Inițiativa își propune să ne facă să ne gândim altfel când vrem să cumpărăm ceva: de unde cumpăr, ce opțiuni am, ce impact are faptul că eu cumpăr dintr-un anumit loc pentru magazinul respectiv, pentru afacerea respectivă?  Orice decizie de cumpărare de la o afacere mică generează o valoare adăugată mare în dezvoltarea acesteia. Iar acum este nevoie de asta mai mult decât oricând. ” –  Cristina Șindile, Director General BT Mic. 

Aproape 60% dintre finanțările BT prin IMM Invest au mers către microcompanii – 25.08


BT Leasing susține soluțiile prietenoase cu mediul prin finanțări pentru autoturisme electrice și hibrid – 20.10

 • BT Leasing (BTL) lansează Drive Green, oferta de finanțare pentru autoturisme electrice sau hibrid, noi sau rulate, pentru persoanele fizice.
 • Prin dobânzi și comisioane reduse până la finalul anului, BTL și-a propus să încurajeze prin această campanie folosirea de mașini prietenoase cu mediul, eficiente din punct de vedere energetic.  
  • Cu echipe în toată țara, Grupul Financiar Banca Transilvania este parte din aproape 180 de comunități. BT finanțează proiecte prietenoase cu mediul atât individual, cât și în parteneriat cu instituții internaționale, cum sunt BERD, IFC și EEEF, iar în toate analizele de credit banca folosește un model standard de evaluare a riscului de mediu.
  • Pentru BT, #ThinkGreen înseamnă folosirea cu responsabilitate a resurselor naturale, soluții de online banking, susținerea ideilor de afaceri, credite verzi și acțiuni de împădurire.

Stagii de practică la Banca Transilvania pentru studenții și masteranzii la facultăți cu profil economic – 14.10


Românii și Banca Transilvania au donat aproape 120.000 de euro pentru a pregăti 1.200 de copii pentru școală – 12.10

 • Aproape 120.000 de euro au fost donați de români și de Banca Transilvania în cadrul campaniei Echipează-ți copilul să meargă la școală chiar dacă nu e al tău. Inițiată la începutul lunii septembrie de BT și de Organizația Salvați Copiii România, acțiunea a demonstrat încă o dată puterea solidarității: aproape 1.200 de copii din familii nevoiașe sunt ajutați pentru a fi pregătiți pentru școală. 
 • Banca a dublat suma donată de români pentru Organizația Salvați Copiii România prin BT Pay și prin site-ul BT, iar în una din zile a triplat toate donațiile făcute prin aplicație. Startul a fost dat de Banca Transilvania, care a donat la începutul campaniei peste 50.000 de euro.  

BT și USAMV Cluj-Napoca lansează programul Agro Intergeneration pentru agricultura modernă – 9.10.20

 • Banca Transilvania se implică în dezvoltarea educației în agribusiness și în creșterea afacerilor de familie din domeniul agriculturii prin lansarea programului Agro Intergeneration, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV).
 • Angajamentul Băncii Transilvania este să contribuie la repoziționarea agriculturii în România prin educație, finanțare, creșterea tehnologizării și a specializării. Pentru BT, modernizarea agriculturii înseamnă ca antreprenorii să fie tot mai mult în zona de monitorizare a tehnologiei, iar utilajele și mașinile să fie cele care lucrează. Efectul este, pe de o parte, productivitate mai mare, iar pe de altă parte, impact mai mic asupra mediului. În acest context, educația în agribusiness și susținerea spiritului antreprenorial sunt esențiale pentru creșterea afacerilor de familie.  
 • Cei 22 de cursanți care fac parte din programul Agro Intergeneration sunt membri ai unor familii care sunt clienți BT agribusiness, implicați în business-ul părinților, din 16 județe. Programul începe în această săptămână și se derulează pe parcursul unui an universitar, pe module despre gestiunea fermei, management financiar, leadership, marketing, inovație în agricultură etc. Cursurile sunt susținute de profesori din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de specialiști din diferite domenii și de persoane din echipa băncii.

Pentru lansarea opțiunii de retragere de bani de la ATM cu telefonul, BT a primit Premiul pentru pionierat – 1.10.20

 • Clienții Băncii Transilvania pot retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin aplicațiile BT Pay și Apple Pay – acesta era mesajul transmis de BT în iulie 2019, marcând o premieră în România. Mai mult, banca anunța tot atunci că opțiunea este valabilă, de asemenea, pentru clienții care folosesc accesoriile contactless din colecția BT Pay, dar și că retragerea de numerar de la ATM-urile BT se poate face inclusiv fără a introduce cardul în bancomat.

Conturile deschise la bănci și fintech-uri, într-o singură aplicație, NEO de la BT – 30.09.20


Banca Transilvania susține telemedicina prin soluția de plată cu cardul IPay BT – 24.07.20

 • Medicii antreprenori care doresc să ofere consultații online pot apela la soluția de telemedicină și la soluția de plata cu cardul a serviciilor medicale, oferite de DataKlas și Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici.
 • Banca Transilvania încurajează medicii antreprenori să implementeze modalități noi de colaborare cu pacienții. Prin această facilitate, banca dorește să contribuie la formarea unui comportament cât mai precaut și responsabil al oamenilor privind sănătatea, prin întâlniri online cu medicii, pentru a primi sfaturi medicale și pentru tratarea la timp a unor afecțiuni.

E-Commerce Masterclass, un nou program de susținere a dezvoltării magazinelor online, organizat de Google România în parteneriat cu BT – 22.07.20

 • Programul oferă proprietarilor de magazine online din România posibilitatea să-și îmbunătățească strategia digitală și să dobândească noi competențe digitale.

Premiile BVB pentru 2019: Banca Transilvania, emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii şi cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală – ZF, 21.07


Banca Transilvania, Best Bank în România, premiu din partea publicației Euromoney – 15.07.20

 • Banca Transilvania a primit titlul Best Bank în România din partea publicației Euromoney pentru rezultatele din 2019. Profitabilitatea, creșterea echilibrată și baza solidă BT s-au numărat printre indicatorii apreciați de Euromoney.
 • Este a patra oară când BT primește acest titlu, după 2017, 2016 și 2004.

Banca Transilvania susține medicii prin credite cu discount și alte beneficii – 6.07.20

 • BT susține planurile personale ale medicilor, cu discounturi la împrumuturi noi sau refinanțate de la alte bănci, dar și cu alte beneficii, prin campania White Banking Days. Campania se adreseaza medicilor și rezidenților, stomatologilor și tehnicienilor dentari.

Competiția pentru trei burse BT la Executive MBA University of Hull în valoare totală de 30.000 de euro – 26.06.20

 • Banca oferă Bursa BT Roberto Marzanati, în valoare de 15.000 de euro, care acoperă integral taxa de studii pentru cei doi ani, iar SIF Moldova, două burse, fiecare în valoare de 7.500 de euro.

Banca Transilvania este și în acest an în topul celor mai doriți angajatori realizat de Catalyst Solutions – 23.06.20

 • Banca Transilvania este și în acest an în topul Cei mai doriți angajatori, realizat la nivel național de Catalyst Solutions. BT este pe locul 11, poziție ocupată și în 2019. Studiul măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor din România și oferă în același timp detalii despre comportamentul candidaților și despre așteptările acestora în raport cu companiile.
 • Banca Transilvania înseamnă, în primul rând, oameni: 8.800 de persoane în echipă, 37 de ani media de vârstă, iar pentru 1.700 de persoane banca este primul loc de muncă. Aproape 1.900 de persoane s-au alăturat băncii în 2019, iar peste 2.000 au avut ocazia să evolueze profesional prin transfer și promovare.

Banca Transilvania lansează un nou hub de shopping: #InMiscare – soluții de mobilitate urbană, prietenoase cu mediul – 29.05.20

 • Banca Transilvania lansează #InMiscare, hub cu soluții de mobilitate urbană – biciclete, trotinete, role, scootere, longboard-uri etc. Clienții BT cu carduri STAR au posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă.

De ce afaceri de la zero? – ZF, 14.05.20

 • Pentru cele peste 1,7 milioane de locuri de muncă create. Pentru că au rămas să dezvolte afaceri în România într-un moment în care ţara pierde anual zeci de mii de tineri care pleacă în străinătate. Pentru că au redescoperit pieţe, pentru că au reînviat tradiţie, pentru încăpăţânarea de a trece pe etichete “fabricat în România” chiar şi atunci când vânzările lor sunt de numai câteva zeci de mii de lei anual.
 • Economia românească are 1.000 de firme mari, în mare parte multinaţionale, responsabile de 50% din business. Despre ele vorbim zilnic, toate privirile din business sunt îndreptate către mişcările lor. Dar dincolo de ele sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 de miliarde de euro.

Banca Transilvania și-a menținut ritmul recrutărilor în perioada martie-mai – 11.06.20

 • Banca Transilvania a avut același ritm de angajări în martie – mai a.c. ca în perioada similară a anului trecut, cu aproape 70 de joburi noi/ lună, în întreaga țară. Continuarea recrutărilor la BT a fost un mod de a susține clienții, volumul de activitate și creșterea băncii, precum și de a contribui la piața muncii și economia românească inclusiv pe perioada pandemiei.
 • Grupul Financiar BT are aproape 10.000 de persoane în echipă, iar media de vârstă este de 37 de ani. Pentru 1.700 dintre angajați, Banca Transilvania este primul loc de muncă.

Impactul BT în economie prin Start-Up Nation: 5.500 de idei de afaceri susţinute au generat peste 25.000 de locuri de muncă – 10.03.20

 • Aproape 60% din beneficiarii de până acum ai Programului Start-Up Nation sunt clienţi ai Băncii Transilvania. Prin BT se derulează circa 5.500 de proiecte din cele 10.000 înscrise în program.
 • Au fost create peste 25.000 de job-uri în întreaga ţară, 19.500 dintre acestea însemnând angajări pentru persoane defavorizate, absolvenţi de liceu sau persoane care nu aveau loc de muncă.
 • Banca a acordat până acum aproape 2.600 de credite-punte în cadrul programului, în valoare totală de aproape 500 de milioane de lei.
 • Antreprenorii pot accesa Pachetul BT Start-Up Nation, care cuprinde credit-punte (dobândă fixă: 4,5%; comision de acordare: 0,75%), cont curent, facilitatea Contul primul an gratuit şi facilităţi complementare bankingului. Toate acestea sunt destinate gestionării afacerii şi rezolvă nevoi ale antreprenorilor în primul an de business – de la realizarea site-ului firmei sau a propriului magazin online, facturare, gratuitate pentru medicina muncii şi anunțuri de recrutare, până la accesul la cursuri şi workshop-uri.


Banca Transilvania a primit certificarea Best Place to Work în România – 24.02.20

 • BT a primit o nouă recunoaştere ca angajator, de data aceasta internaţională, prin certificarea Best Place to Work for în România. Acesta este un program internaţional de evaluare, desfăşurat în peste 100 de ţări din lume.
 • „În timp ce Banca Transilvania a crescut ca business, a crescut și grija faţă de angajații săi. Ne propunem să menținem acest lucru ca obiectiv al modului nostru de a dezvolta afaceri. Da, avem colegi la Banca Transilvania, nu FTEs (Full Time Equivalents) și facem tot posibilul să le oferim o experiență dinamică, având ca scop dezvoltarea personală şi profesională, încurajându-i astfel pe de-o parte să realizeze performanțe susţinute pentru clienții noștri, iar pe de altă parte să învețe din succesul, dar şi din nereușitele lor. Un alt obiectiv al nostru este acela ca atât Banca Transilvania, cât şi colegii noştri să aibă un impact pozitiv în comunitate.” – Ömer Tetik, Director General BT.

Valoarea de brand a Băncii Transilvania a crescut semnificativ: +100 de poziţii în clasamentul Brand Finance Banking 500 2020 – 23.02.20

 • Banca Transilvania urcă 100 de poziții în clasamentul Brand Finance Banking 500 şi ajunge pe locul 339. Comparativ cu anul trecut, Banca Transilvania se clasează în top 10 global, ca ritm de creștere a valorii și forţei brandului.
 • Cu +53% valoare de brand, până la 370 milioane de dolari, BT intră pentru prima dată în teritoriul ‘triplu-A’ cu indicele de forță a brandului (AAA-).
  • BT, banca oamenilor întreprinzători – Povestea brandului Banca Transilvania a început în februarie 1994, în Cluj-Napoca, la iniţiativa unui grup de oameni de afaceri. Astăzi este cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est şi cel mai mare susţinător al economiei româneşti.
  • Viziunea BT este să aibă impact puternic în România, prin finanţare şi banking responsabil. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, misiunea sa este să ofere experienţe pozitive oriunde şi oricând.
  • Valorile brandului Banca Transilvania sunt: curaj, respect, etică şi responsabilitate. În câteva cifre, BT înseamnă acum: peste 3 milioane de clienţi, 8.000 de persoane în echipă, 3 linii de business, prezenţă în 180 de localităţi din 3 ţări.

Banca Transilvania, 4 milioane de carduri. 8 premiere lansate în 2019 de BT pentru clienții cu carduri – 09.01.20

 • Banca Transilvania a atins borna de 4 milioane de carduri emise. BT este cel mai mare emitent de carduri din țară începând cu 2017, iar acum are o cotă de piață de peste 22%.
 • Peste 700.000 de carduri BT sunt şi în format digital, înrolate în aplicațiile BT Pay şi Apple Pay, pentru cumpărături cu telefonul. Clienții băncii folosesc, de asemenea, accesoriile de plată: ceasul, brățara, stickerul, Garmin Pay, Fitbit Pay şi tastatura/extensia BT Pay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *