repere în agri: Lăptăria cu Caimac

Adrian Cocan, Lăptăria cu caimac: Anul 2020 a fost bun, am avut o creştere de 220% şi am intrat în 1.000 de magazine noi. „Dacă ar exista politici agricole coerente, am putea deveni, în 5-10 ani, exportatori de lapte” – ZF, 24.12

 • „Consumatorii caută produse locale, la standarde înalte. Au devenit mai pretenţioşi, au învăţat cât de importantă e sănătatea. (…) Principala schimbare din piaţă, însă, a fost orietarea unui număr însemnat de consumatori către produse mai ieftine”, a mai spus Adrian Cocan.
 • El adaugă că piaţa românească începe să caute variaţie, flexibilitatea producătorului şi categorii noi de produse. „În piaţa lactatelor, evoluţia este lentă. La categoriile de produse, România este săracă.”

Obligaţiunile emise de Agroserv Măriuţa, care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, au intrat la tranzacţionare la BVB – ZF, 8.12.20

 • ”Este o zi foarte importantă pentru noi, deschiderea tranzacţionării lansează un nou capitol în evoluţia companiei. Ne bucură încrederea investitorilor şi sperăm să rămână la cote ridicate şi la IPO. Ne dorim o relaţie strânsă cu investitorii şi cu Bursa pentru că împreună putem construi un veritabil ecosistem agrifood în România şi pentru asta este nevoie de investiţii susţinute” – a afirmat Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Măriuţa.
 • Compania a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac. Compania are propria fermă, iar fabrica de procesare a presupus o investiţie de peste 5 milioane euro.

ASF a dat acordul pentru admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor emise de Lăptăria cu Caimac – ZF, 25.11.20


Lăptăria cu Caimac ajunge la Bursă cu o finanţare de 3 mil. euro prin BT Capital Partners. Dobândă de 5,25% pe an, iar tranzacţionarea în decurs de o lună. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali – ZF, 4.11.20

 • Agroserv Măriuţa, care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, prima compa­nie cu activitate în sectorul lactate care se finanţează prin bursă, a încheiat cu succes un plasament privat de obligaţiuni de 3 milioane de euro, intermediat de BT Capital Partners, cu scadenţa în 2025 şi cu o dobândă de 5,25% pe an.
 • Fondurile vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea fabricii.

Lăptăria cu Caimac atrage 3 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de BT Capital Partners – 3.11.20

 • Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptariei cu Caimac: “Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfășurăm în perioada următoare, iar reacția primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanțări viitoare prin piața de capital.”
 • “Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta și în Germania, iar apetitul clienților este în creștere, astfel încât evoluția fabricii intră într-o nouă etapă. Cea mai urgentă investiție devine extinderea secției de producție și a depozitului existent. Vom lansa două noi categorii de produse, brânzeturi și unt, pe care speram să le avem la rafturi în toamna anului viitor.”
 • Am avut un ritm alert de dezvoltare, astfel încât explorăm continuu noi surse de finanțare. Ne dorim ca toate cele trei proiecte de investiții să se materializeze și să ne ajute să creștem. Am scris deja proiectul pentru stația de spălare sticle și ne-am înscris pentru evaluarea acestuia în vederea finanțării, iar speranțele noastre sunt ca în 2021 să demarăm construcția stației de spălare ambalaje. De asemenea, în 2022 sperăm să demarăm construcția stației de biogaz și, astfel, în 2024 compania să fie pe un drum drept, către o companie carbon neutral” – a adăugat Adrian Cocan.
 • Investițiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.
  • Agroserv Măriuța este o poveste a antreprenoriatului românesc în care se întâlnesc două generații, ducând astfel compania la următorul nivel. Încheierea cu succes a plasamentului privat validează două aspecte, faptul că bursa este un canal viabil pentru finanțarea companiilor și că programul Made in Romania al Bursei de Valori București este util pentru companiile care au participat la el. Felicităm întreaga echipă din spatele brandului Lăptăria cu Caimac și, totodată, intermediarul, BT Capital Partners, pentru succesul rundei de finanțare. Îi așteptăm să sunăm cât de curând clopoțelul BVB la listarea obligațiunilor, iar mai târziu, inclusiv pentru listarea acțiunilor” – a spus Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *