repere în energie: Electrica

Electrica deschide o sucursală în Republica Moldova – ZF, 18.12

  • Acţionarii Societăţii Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica (simbol bursier EL), unul dintre principalii distribuitori şi furnizori de energie electrică din România, la care statul român are 48,7% din acţiuni, au decis recent înfiinţarea unei sucursale în Republica Moldova, la Chişinău.

Corina Popescu (Electrica): Urmărim să investim în centrale pe gaze, pentru a ne echilibra producţia de energie regenerabilă – 3.12

  • “Nu pot vorbi despre proiecte concrete, fiind companie listată, ci doar despre strategia noastră. Ne uităm inclusiv la unele centrale de producere a energiei pe gaze, pentru a ne echilibra producţia de energie din surse regenerabile, poate cu pornire rapidă” – a explicat Corina Popescu, CEO al Electrica.
  • “Trebuie să ne uităm la sistem ca la un întreg, pentru a putea investi inteligent, de a dezvolta infrastructura. Sunt ca mici piese de puzzle. Pentru a obţine securitatea în aprovizionare şi preţuri sustenabile pentru consumatori, cred că, dacă vom alinia aceste strategii, vom reuşi să ne îndeplinim obligaţiile în faţa UE şi să protejăm consumatorii şi să le oferim servicii optime” – a mai spus şefa Electrica.

Electrica Furnizare a finalizat achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti şi va intra pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile. Preţ de achiziţie, 1,6 mil. euro – 31.08.20

  • Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat că Electrica Furnizare, parte din grup, a finalizat achiziţia de la Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare a Parcului Fotovoltaic Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu o capacitate instalată de 7,5 MW (6,8 MW capacitate de funcţionare limitată), deţinut de societatea Long Bridge Millenium.
  • “Tranzacţia este un prim pas pentru atingerea obiectivului urmărit de dezvoltare pe verticală a grupului Electrica prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile, prin achiziţia unor parcuri eoliene şi/sau fotovoltaice” – a transmis compania într-un raport la Bursă.

Acţionarii celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica au aprobat fuziunea, noua companie urmând să se numească Distribuţie Energie Electrica România – ZF, 13.08.20


Electrica a avut venituri de 3,2 mld. lei în S1/2020, plus 3,2% şi un profit de 189 mil. lei, în creştere cu 74% – ZF, 13.08.20

  • Electrica a raportat la S1/2020 venituri de 3,2 miliarde de lei, în creştere cu 3,2% faţă de S1/2019.
  • Profitul net a fost de 189 milioane lei în creştere cu 74%. Profitul din exploatare a fost 237 milioane lei, în creştere cu 91%.
  • Beneficiile acordate angajaţilor au fost de 376 milioane lei, în creştere cu 20%.
  • Electrica este controlată de Ministerul Economiei, care are 48% din acţiuni, şi de BERD cu 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *