remarcabil în digital: Amber Studio – și local, și internațional

pentru creștere locală – și extindere internaționalăStudioul Amber continuă extinderea şi deschide un birou la Montreal – ZF, 11.11.20

 • „Amber a crescut rapid la nivel internaţional în Europa şi America de Nord şi ne dorim să menţinem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada. Montreal este locul perfect pentru noi, deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din America de Nord, în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume” – explică Mihai Pohonțu, CEO Amber.
 • Înfiinţată în 2013, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri, specializate în strategii de lansare paralele pe mai multe platforme, optimizare a experienţei utilizatorilor, design de monetizare, data science şi live operations, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de software ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme şi servicii de suport.
 • Compania are 650 de angajaţi şi a avut afaceri de 57,8 mil. lei (13,6 mil. dolari) în 2019, cel mai bun rezultat înregistrat de companie până acum, şi o marjă de profit de 12%.
 • Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

Jocuri Made in Romania: studioul Amber ajunge la 13 mil. de $ cifră de afaceri – 29.06.20

 • Amber, companie dezvoltatoare de jocuri cu capital 100% românesc, a raportat pentru anul 2019 cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa: 57,85 milioane lei (13.65 milioane USD). Marja de profit a companiei în 2019 a fost de 12%.


Amber Studio, cel mai mare studio independent de jocuri video din România, se extinde în Mexic – 11.02.20

 • Amber, cea mai importantă companie independentă de game development din România, anunță un nou studio în Guadalajara. Amber Mexic va oferi o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus inițial pe testare (QA) și artă.
 • Este al cincilea studio pe care Amber îl deschide, cel mai recent fiind biroul din Botoșani, în octombrie anul trecut, care numără în prezent peste 30 de testeri și test leaders.
 • La finalul lui 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialiști în cele cinci birouri din lume.

Amber Studios caută să se extindă în ţară. Listarea la bursă ar putea urma în 2020 – 13.03.19

 • Compania românească Amber, unul dintre cele mai mari studiouri de jocuri independente din România, caută să se extindă în România şi să ofere un boost pieţei de gaming.
 • Înfiinţată în 2013, ca firmă de apartament, a ajuns în prezent să aibă 300 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 7,5 milioane de dolari.


contexte

La Gaming Marathon, sute de mii de gameri află cum pot urma o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video – 12.12

 • “Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este într-o continuă creştere, dar în următorii ani aceasta riscă să intre într-o perioadă de stagnare în ceea ce priveşte recrutarea de talent nou. La Gaming Marathon, noi, specialiştii din Amber, ne dorim să creştem vizibilitatea acestei industrii în România şi să insuflăm tinerilor pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri video, orele petrecute în faţa PC-ului sau consolei putând fi extrem de folositoare în viitor când vor crea propriile lor jocuri pe care milioane de oameni din întreaga lume le-ar putea experimenta” – a precizat Mihai Pohonţu, directorul general al Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România.

Studiu RGDA: Aproape opt milioane de români sunt pasionaţi de jocuri video; utilizatorii se joacă pe 2-3 dispozitive – 3.11.20

VIDEOGAMES MADE IN RO. Despre industria globală de gaming: ce rol are România? – Upgrade 100, 21.10.20

 • Cu peste 200 de milioane de dolari cifră de afaceri pe an și peste 6000 de angajați în domeniu, România joacă un rol-cheie într-un ecosistem global spectaculos, care se apropie de 200 de miliarde de dolari volum anual: mai mult decât industria cinema + muzică, la un loc.
 • Despre videogaming ca business, despre viitorul industriei, tendințe și informații de culise cu: Alex Chica / technical studio director la Electronic Arts, echipă care realizează la Bucuresti 50% din celebrul joc FIFA 21; Cătălin Butnariu / președinte al Romanian Game Developers Association, organizator Dev.Play, corporate development director la Amber și director general al incubatorului Carbon; Tudor Dăescu / general manager al agenției de relații publice Dăescu Borțun Olteanu, organizator Bucharest Gaming Week, Gaming Marathon și Video Gaming Awards.

Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 – 21.10.20

 • Cele mai importante zece companii româneşti, în 2019, după cifra de afaceri, sunt: Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Playtika, Ati Studios, Super Hippo Games, Quantic Lab, King Games Studio, Bandai Namco şi Those Awesome Guys.
 • Amber, cel mai mare studio local independent dezvoltator de jocuri, a deschis un nou birou în Botoşani, 2019 fiind şi anul în care a raportat cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *