repere în auto: Ford România

Uzina Ford Craiova, luată în calcul pentru primul automobil electric compact al americanilor – 30.11.20


Un nou model Ford la uzina de la Craiova: EcoSport Active – ZF, 6.11.20

  • Ford Europa a extins gama SUV-ului EcoSport produs la Craiova cu o nouă versiune “Active”, care să mizeze pe o imagine de off-roader. EcoSport devine primul SUV al Ford cu o versiune Active – care se mai regăseşte pe modelele Fiesta, Focus şi Focus Wagon.
  • “Mutarea” vine la un an de la intrarea în producţie a lui Puma, cel de-al doilea SUV produs la Craiova, care în ultimul an a beneficiat de lansarea mai multor versiuni. În prezent, Puma reprezintă circa 80% din cele 1.000 de maşini produse zilnic de uzina Ford de la Craiova, iar restul de 20% sunt EcoSport.

O lovitură dată de americani la Craiova: Puma a urcat pe locul al treilea în topul modelelor Ford la nivel european. Este pentru prima dată un model produs la Craiova se apropie de primele două locuri în topul vânzărilor modelelor Ford – 30.10.20

  • Ford Puma, SUV-ul produs de americani la Craiova, s-a apropiat în trimestrul al treilea la aproape 4.000 de unităţi distanţă de prima poziţie în topul celor mai bine vândute modele ale constructorului pe piaţa europeană, potrivit datelor Ford Europa.
  • La Ford România producţia a urcat la 21.430 de SUV-uri Puma şi EcoSport în septembrie, în creştere de la 7.584, americanii reuşind aproape o triplare a producţiei datorită modelului Puma.

contexte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *