repere în politic: Dominic Fritz


Secretul lui Dominic Fritz: echipa de campanie – PressOne, 19.10.20


Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei: Timişorenii nu au ales un paşaport, ci au ales un om care să aducă rezultate, aceasta este ideea europeană. Aşa cum mulţi români au ales să locuiască în alte ţări, aşa eu am ales să fac din Timişoara casa mea – ZF, 3.10.20

  • „Cred că patriotismul este un lucru bun şi sănătos, dar dacă ne uităm la ce produce schimbarea în bine în viaţa unui om, acolo vedem că comunitatea locală şi implicarea oamenilor în comunitatea locală este foarte importantă. De fapt, modul în care percepem noi realitatea politică este influenţată de ceea ce se întâmplă la nivel local. Cred că trebuie să ne apropiem sistemul politic mai mult omului şi constatăm că, de fapt, înstrăinarea între politică şi cetăţean are legătură cu faptul că uneori suntem un stat foarte centralizat, de aceea cred în puterea oraşelor“ – explică Dominic Fritz.
  • Dominic Fritz a urmat studii de ştiinţe politice şi administrative şi a fost consilier în în cadrul Agenţiei Germane pentru Cooperare Internaţională. Postul de consilier l-a ajutat să dezvolte proceduri de management pentru Ministerul Sănătăţii şi a Protecţiei Sociale din Liberia, a participat la două misiuni de planificare a intervenţiei umanitare ale Guvernului german după cutremurul din Haiti din 2010, a coordonat munca unei comisii strategice a Băncii Africane de Dezvoltare condusă de fostul Secretar al ONU, Kofi Annan şi fostul Director Executiv FMI/fostul Preşedinte german Horst Köhler.

Dominic Fritz (USR): Timişoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluţie – ZF, 28.09.20

  • „De azi ştergem cuvintele <nu se poate> din vocabularul Timişoarei. De azi nu ne mai lăsăm paralizaţi de frică că suntem singuri în bula noastră, pentru că nu mai suntem doar o bulă suntem o comunitate. O comunitate de timişoreni care împărtăşeşte aceleaşi valori şi aceeaşi viziune. Dragi timişoreni, mulţumesc! Timişoara astăzi a scris istorie, Timişoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluţie. Astăzi Timişoara încheiat definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani după căderea comunismului. E o onoare foarte mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru, un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română, pentru prima dată aţi scris istorie: aţi ales pentru prima dată un primar care nu s-a născut în România, care nu are rude din România” – a spus Dominic Fritz.

Cine este noul primar al Timişoarei. Fostul şef de cabinet al preşedintelui Germaniei Horst Kohler, Dominic Fritz, a câştigat alegerile în oraşul Revoluţiei – ZF, 28.09.10


Dominic Fritz, candidat al Alianţei USR PLUS pentru Primăria din Timişoara: Timişoara are nevoie de modelul german descentralizat pentru a evolua. Dacă voi fi ales primar, voi acorda mai multă atenţie cartierelor şi nevoilor lor specifice – ZF, 14.08.20

  • „Am lucrat mult cu instituţii internaţionale, am văzut cum funcţionează administraţia publică în multe ţări .Tradiţional, Timişoara este un oraş cu mai multe centre şi cred că ideea descentralizată a administraţiei Germaniei ar putea să ne ajute să atingem potenţialul fiecărui cartie. Voi numi manageri de cartier pentru că vrem să acordăm mai multă atenţie cartierelor şi nevoilor lor specifice. Vom avea un plan de dezvoltare pentru fiecare cartier al Timişoarei” – a spus Dominic Fritz.
  • În Timişoara avem mulţi tineri care vor să construiască în toate domeniile economice, dar şi sociale – la proteste a fost un oraş activ, în cultură (capitala culturală a Europei), în economie (unul dintre oraşele cele mai puternice).
  • Timişoara poate fi un oraş atractiv, precum multe alte oraşe din Occident, dar depinde de voinţa noastră de a reseta sistemul operator al oraşului şi de toţi cei care vin la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *