Geeks for Democracy – repere în civism

Marian Rădună, Geeks for Democracy: Am reușit să facem o breșă în sistem și să convingem statul să lucreze cu voluntari – BIZ, 13.11.20

  • Peste 160 de voluntari au răspuns în zece zile la 7.500 de apeluri la call-centerul realizat de Geeks for Democracy cu sprijinul Impact Hub, pentru a sprijini activitatea DSP București, a explicat Marian Rădună, vicepreședintele Geeks for Democracy, la Zilele Biz 2020.
  • “Este prima dată când statul român acceptă ajutorul voluntarilor la acest nivel. Am creat o breșă în sistem și vrem s-o exploatăm, astfel încât statul român să accepte de acum încolo să lucreze cu voluntari pe diferite proiecte” – a subliniat Rădună.
  • Ideea unui call-center cu voluntari s-a născut la sfârșitul lunii iulie, când un moderator de la Digi 24 a sunat, în prezența secretarului de stat Raed Arafat la cele șase numere ale DSP București și nu s-a răspuns la niciun apel. Marian Rădună a pus pe Facebook o postare în care se oferea voluntar, Vlad Craioveanu, cofondatorul Impact Hub, a postat și el că pune spațiul la dispoziție.

Voluntari în ajutorul Direcției de Sănătate Publică din București – Europa Liberă, 10.11.20

Cum a rezolvat un ONG problema cetățenilor care sunau cu zilele la DSP București și nu le răspundea nimeni: un call center făcut 100% cu voluntari – Hotnews, 8.10.20

  • De când a început pandemia, oamenii care aveau nevoie de informații de la DSP București, decizii pentru concediul medical sau solicitau să fie testați sunau de zeci de ori până le răspundea cineva, instituția fiind depășită de situație. Acum, în fiecare zi, circa 50 de voluntari, dintr-un call center suport creat de un ONG, au preluat această sarcină de la DSP și răspund cetățenilor. În primele zile au fost recepționate peste 1.500 de telefoane. Datorită acestei inițiative, cetățenii primesc informațiile cerute, iar activitatea DSP a fost degrevată de problemele administrative și medicii sunt redirecționați către anchetele epidemiologice.
  • Despre asociația Geeks for Democracy ați mai auzit la începutul pandemiei, în perioada stării de urgență, prin proiectul ”Cumpărături la ușa ta”, când voluntarii făceau cumpărăturile pentru persoanele vulnerabile, care nu puteau ieși din casă.

Cum se schimbă lumea când oamenii știu că li se răspunde la telefon, că cineva se zbate pentru ei – spotmedia, 4.12.20

  • Cine vrea să fie voluntar trebuie doar să se înscrie aici, apoi va fi contactat și i se vor spune pașii de urmat. Fiecare voluntar trece printr-o instruire online, care are loc pe Zoom, apoi cea fizică, din call-center. Inițial, răspunzi la telefon alături de un coordonator, pe speaker. Ți se explică ce și cum să zici, care sunt cele mai frecvente întrebări.

Actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, voluntari la un call center al DSP – news.ro, 27.11.20

Vrem să reducem EXPLOZIA: Povestea voluntarilor care ajută DSP București în lupta împotriva Covid-19 – spotmedia, 7.11.20

  • Sute de studenți din București au înțeles gravitatea situației și au răspuns apelului lansat de DSP, ajutând zilnic la realizarea anchetelor epidemiologice pentru cazurile de Covid-19, iar alți aproape 100 de voluntari bucureșteni s-au reunit într-un colț al orașului și au format o adevărată linie a frontului împotriva pandemiei, la îndemnul mobilizator al grupului civic Geeks For Democracy .
  • Asta vrem, de fapt: să reducem EXPLOZIA, astfel încât social, economic, sanitar să putem face față acestei perioade, ca țară”, a explicat Diana Maria Voicu (Inițiativa România), iar Cristian Perșu, președintele Societății Studenților în Medicină din București (SSMB), a vorbit despre cum ”se rotesc de la o zi la alta” peste 400 de studenți de la Medicină, Farmacie sau alte facultăți, în punctul de lucru organizat la Arena Națională, pentru a veni în ajutorul DSP. Și al oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *