repere în social: Săptămâna Generozității

GivingTuesday 2020: Pune inimă și fă un gest de omenie în săptămâna care încurajează generozitatea – spotmedia, 2.12

  • GivingTuesday este o mișcare internațională care încurajează generozitatea și se organizează la nivel mondial în prima zi de marți după Ziua Recunoștinței. În prezent, oameni, organizații, companii, instituții din peste 70 de țări au inițiative și încurajează donațiile în bani ori produse, timp și expertiză către cauze sociale și umanitare.
  • Pentru că 2020 a fost un an greu și oamenii au nevoie de solidaritate și implicare poate mai mult ca oricând, GivingTuesday devine, în țara noastră, Săptămâna Generozității, între 1 și 8 decembrie. În această perioadă, suntem invitați să fim solidari și să contribuim cu un gest oricât de mic la schimbarea unei povești, a stării de spirit sau chiar a vieții cuiva. Tot ce trebuie să facem este să intrăm pe site-ul evenimentului și să ne alegem o cauză pe care să o sprijinim prin voluntariat, donații sau bani.
  • Cei care organizează GivingTuesday în România de patru ani încoace sunt membrii asociației Envision, un ONG înființat în 2012, al cărui scop este să creeze punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum platforma de donații Galantom.ro, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România.
  • SpotMedia.ro a stat de vorbă cu László Bodor, cofondator al Asociației Envision, despre mișcarea GivingTuesday, generozitate și nevoia de implicare.

Sâptămâna Generozității în Clubul de Seară, cu Toader Păun și Mirela Retegan – 2.12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *