repere în urban: Edmond Niculușcă

Edmond Niculuşcă, la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor” – Bursa, 2.12.20

  • “Este fondatorul Asociaţiei ARCEN şi un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Şcolii Centrale şi a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul Bucureşti” – a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Edmond Niculușcă a devenit consilierul primarului Nicușor Dan – europafm, 18.11.20

  • ”Ultimii 12 ani, i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureștiului, alături de o echipă extraordinară, coagulată în jurul ARCEN, și a zeci de colaboratori, experți și profesioniști. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineață, primarul general al capitalei Nicușor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilității seismice și, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca și de soluțiile noastre pentru acest oraș. Mă voi dedica Bucureștiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea și responsabilitatea. Vă mulțumesc pentru încredere!” – a anunțat Edmond Niculușcă, miercuri seara, pe pagina personală de Facebook.
  • În 2018, ARCEN a demarat District 40, un proiect pentru reabilitarea prin cultură a cartierului Icoanei și pentru transformarea lui într-un model de conviețuire urbană. Principiul de la care pleacă este că prin cultură, oamenii redescoperă cum “împreună este un loc”, iar “acasă este o stare de spirit”.
  • În iunie 2019 s-a adăugat „Antiseismic District”, un proiect ARCEN dezvoltat alături de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, pentru a sprijini comunitatea locală să-și reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur.
  • În luna iunie a acestui an, Edmond Niculuşcă a câştigat Premiul cel mare Matei Brâncoveanu 2020

#creativ: portret Edmond Niculuşcă, președintele ARCEN (@TVR1) – 10.19

Oameni de milioane: Edmond Niculușcă, directorul ARCEN – 06.19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *