creatori în administrație: drumuri regionale fără aport central

Descentralizarea de facto prinde viteză: încă un proiect în care două județe își construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj au bătut palma pentru șoseaua Baia Mare – Jibou – G4Media, 27.11

  • Este al doilea mare proiect de infrastructură, după drumul expres Arad – Oradea, pe care comunitățile locale decid să îl facă în colaborare și cu finanțare europeană, fără să mai aștepte finanțare de la guvern.
  • Aceste proiecte, imposibil de realizat până în acest an, sunt fezabile după ce guvernul Orban a adoptat în luna iulie o ordonanță de urgență care permite asocierea comunităților locale pentru atragerea directă de fonduri UE.

Premieră istorică în infrastructură: două județe își construiesc la comun, fără implicarea guvernului, un drum expres care va lega Aradul de Oradea – G4Media, 4.11.20

  • Pentru prima oară în istoria post-decembristă, două județe se coalizează și încep un proiect major de infrastructură fără a mai aștepta intervenția guvernului. E vorba despre construcția drumului expres Arad – Oradea (o autostradă fără bandă de siguranță și cu viteză maximă mai mică), ce va fi realizată de județele Bihor și Arad, în colaborare cu cele două primării de municipii.
  • Primarii din Oradea şi Arad, Florin Birta şi Călin Bibarţ, şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Bihor şi Arad, Ilie Bolojan şi Iustin Cionca, au semnat marţi la Arad acordul de asociere pentru realizarea Drumului Expres de 134 km între cele două municipii. Pentru acest proiect, estimat la peste 1 miliard de euro din fonduri UE, autoritatea contractantă este CJ Bihor, potrivit Bihoreanul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *