repere în energie: Enel

Enel: În zece ani ne vom tripla capacitatea în proiectele verzi – ZF, 24.11.20

  • “În următorii zece ani ne dorim triplarea capacităţii de generare pe care o avem în producerea de energie verde, de la 49 GW la 145 GW. Credem că energia verde va fi capacitatea de energie a viitorului, fără diferenţiere între surse. Ne uităm să investim astfel încât să ne întărim lanţurile valorice existente” – a declarat Francesco Starace, CEO al grupului Enel, în cadrul unui eveniment de prezentare a strategiei grupului până în 2030.

Enel: Suntem pe punctul de a creşte substanţial investiţiile şi reluăm proiectele verzi – ZF, 24.11.20

  • “Suntem pe punctul de a creşte substanţial investiţiile în România, vom reîncepe proiectele verzi” – a declarat Alberto De Paoli, director financiar al grupului italian Enel, cu ocazia prezentării strategiei grupului până în 2030.
  • În România, Enel este unul dintre cei mai puternici investitori în energia verde locală, cu un portofoliu de 534 MW, din care 498 MW sunt montaţi în proiecte eoliene – adică 16% din capacitatea de energie eoliană locală. Cu acest portofoliu de proiecte verzi, Enel a generat în primele 9 luni ale anului cu 6% mai multă energie, potrivit calculelor ZF.
  • O altă divizie care începe să ajute rezultatele Enel este cea de soluţii inteligente Enel X, acolo unde intră şi proiectele de electromobilitate. Veniturile în România generate de Enel X au crescut până la 18 milioane de euro în primele nouă luni ale anului faţă de cele 13 milioane de euro de anul trecut.

Producţia mai mare de energie verde duce veniturile Enel la peste 1,3 mld. euro la 9 luni: unul din patru clienţi ai italienilor este contorizat inteligent – ZF, 11.11.20

  • Grupul Enel, care asigură serviciul de distribuţie şi furnizare de energie în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, inclusiv Bucureşti, a terminat primele nouă luni ale anului cu venituri de 1,3 miliarde de euro – puţin peste cele din perioada similară a anului trecut.
  • Evoluţia veniturilor este bună ţinând cont de fap­tul că la nivel naţional, tot potrivit datelor Enel, cere­rea de energie a înregistrat un recul de 5%, scăderea preţului spot fiind dramatică, de circa 30%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *