repere în educație: Narada

Andra Munteanu, cofondatoare, Narada, platformă de crowdfunding pentru profesori: Am reconectat 3.300 de elevi la educaţie în 2020 şi vrem să ajungem la 10.000 în T1 2021 – ZF, 17.11

  • Platforma de crowdfunding pentru profesori Narada, care a luat naştere sub umbrela Romanian Business Leaders (RBL), a reconectat la educaţie 3.300 de elevi de la începutul crizei actuale şi îşi propune să ajungă la 10.000 de elevi în prima parte a anului viitor – a explicat Andra Munteanu, co-fondator, Narada, pentru ZF.
  • Platforma cuprinde astăzi o suită de proiecte listate de profesori, care îşi susţin cauza şi cer transparent fonduri pentru nevoi specifice, ilustrând impactul la care se aşteaptă şi câţi elevi vor fi ajutaţi prin acel proiect. Majoritatea proiectelor sunt în zona de tehnologie şi reconectare, de la tablete necesare până la sisteme care i-ar ajuta pe profesori în demersul educational. 
  • Narada desfăşoară mai multe proiecte prin care mediul de business şi populaţia pot contribui şi pot investi în rezolvarea nevoilor punctuale de educaţie cu care se confruntă mai multe comunităţi din România, în contextul în care circa 900.000 de elevi nu erau conectaţi la educaţie în primăvara anului 2020. 
  • Printre proiecte se numără „Reacţie pentru Educaţie”, care a reprezentat la începutul pandemiei, un agregator în care profesorii din toată ţara îşi puteau lista studenţii şi nevoile lor, fie că este vorba de tablete, internet sau software. În acelaşi timp, Narada mai desfăşoară proiectul EDU Box, prin care tablete sau laptopuri folosite pot ajunge la elevii din ţară, şi proiectul „Expediţie în vârful stiloului”, prin care 30 de oameni de business „adoptă” 30 de comunităţi pentru a le ajuta în demersul de crowdfunding. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *