creatori în sănătate – împotriva COVID

Povestea primului vaccin anti-COVID spusă de o cercetătoare româncă din Germania – 13.11

  • Fondatorii BioNTech și cei care au gândit platforma pe care a fost creat noul vaccin sunt de câteva zile nu numai sub lumina reflectoarelor din întreaga lume, ci și sub protecția serviciilor secrete germane.
  • Stabilită la München, Crina Petec-Călin e doctor în biochimie și cercetător la ICON, compania germană care s-a ocupat de studiile clinice pe oameni pentru acest vaccin-candidat, așa cum se numește el până la aprobare.

DDS Diagnostic, o companie românească, produce teste antigen pentru detectarea infecţiei cu COVID-19 după o investiţie de peste 200.000 de euro – 3.11

  • Nivelul de acurateţe al testelor antigen produse în România este de peste 97%, iar rezultatul vine în 15 minute.
  • DDS Diagnostic, o companie românească înfiinţată în 2002, specia­lizată în domeniul diagnosticului in vitro, a pus pe piaţă teste antigen de depistare a infecţiei cu COVID-19 în urma mai multor investiţii în propria unitate de producţie care au depăşit 200.000 de euro în ultimele luni.
  • Dana Stan, CEO al DDS Diagnostic: „Din partea statului nu avem comenzi, privaţii sunt cei care reacţionează foarte rapid. (…) Avem capacitate proprie şi procesul de producţie se realizează în fabrică, noi pregătim tot, lucrăm pe reţetele noastre. Noi permanent îmbunătăţim procesul, achiziţionând echipamente, suntem într-o permanentă îmbu­nă­tăţire şi dezvoltare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *