repere în urban: Grupul Iulius

Grupul Iulius a investit 1 mld. euro în ultimii 20 de ani în proiectele de regenerare urbană pe care le-a dezvoltat în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava – ZF, 10.11.20

  • Iulius Group, dezvoltatorul imobiliar deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, a investit peste 1 miliard de euro în proiectele de regenerare urbană pe care le-a dezvoltat de-a lungul ultimilor 20 de ani în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava. Din această sumă, 750 de milioane de euro s-au îndreptat doar către cele două proiecte mixte, Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.
    • „Gândim proiectele astfel încât să se plieze şi pe principiile «walkable cities» şi să răspundă unei dezvoltări durabile şi sustenabile. De aceea, sunt alocate spaţii largi pietonilor şi sunt asigurate conexiuni cu oraşul prin alei şi spaţii verzi”, spun reprezentanţii Iulius.
  • Grupul Iulius mai are în plan să construiască un proiect imobiliar gigantic în zona Romexpo din Bucureşti. Investiţia, care se apropie de 3 miliarde de euro, ar include un centru de conferinţe şi congrese, 14 turnuri de birouri, un muzeu de istorie monetară, un ocenariu şi un hotel de cinci stele.
  • Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe. Chiriile generate de toate proprietăţile au depăşit în 2018 valoarea de 443 mil. lei (aproape 100 mil. euro).

15 ani de Iulius în Timișoara – o zonă industrială transformată în lifestyle center – Hotnews, 28.10.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *