idei din religie: Natura spirituală a purtatului măștii…

Părintele Doboș: Să nu port mască și să spun „Dumnezeu mă protejează” poate deveni o aroganță spirituală – Europa FM, 29.10.20

  • „Trei cuvinte: cu credință, creativitate și autoironie. Nu știam lucrul acesta și nu înseamnă că l-am învățat pe deplin, dar fac eforturi. O dovadă de mare seriozitate cred că este autoironia, cine se ia prea mult în serios riscă să se rupă și de fapt să rupă legătura și cu ceilalți oameni.”
  • „Știm cum se transmite un virus. (…) Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea și cu știința, există modalități prin care putem încerca să împiedicăm. (…) A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire față de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate? Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact.”
  • „Să nu port mască și să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganță spirituală destul de mare. Este ca și cum îl ispitesc pe Dumnezeu. (…) Masca, spălatul pe mâini, nu sunt doar instrumente umane, sunt și de natură spirituală, pentru că implică iubirea și răbdarea mea față de aproape”, a mai spus părintele Francisc Doboș la Piața Vitoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *