repere în mobilitate: Pegas

Andrei Botescu, fondator, Atelierele Pegas: Vrem să investim 3 mil. euro într-o fabrică Pegas pentru a ne îndeplini visul cu care am pornit la drum. Am putea începe construcţia la iarnă – 13.10.20

  • „Anul acesta ne-am gândit dacă nu ar fi bine să ne punem în aplicare visul şi să facem aici facilităţi de producţie, în România. Discuţiile cu investitorii sunt încă deschise şi există un interes foarte mare. (…) Am estimat investiţia la 3 mil. euro, dar vorbim doar de o parte din producţie pentru că nu poţi produce toate piesele aici, doar în epoca comunistă se spera acest lucru. Sunt circa 47 de repere la o bicicletă şi poţi alege să faci cadrul, roţile, vopsirea şi pas cu pas să mai adaugi câte o componentă, dar să zicem că o bază de cadre, roţi şi linia de vopsit ajung la circa 3 mil. euro” – a explicat Andrei Botescu, an­tre­­prenorul care a reînviat brandul Pegas.
  • „Noi comercializăm în jur de 15.000-20.000 de biciclete anual, cumva s-a stabilizat piaţa la acest număr, dar acum aşteptăm o creştere deja de 20-30% pentru 2020, să vedem cum închidem anului. Deşi în primele luni nu am avut vânzări foarte mari, imediat după starea de urgenţă a explodat cererea” – a spus el.
  • Compania cu vânzări de peste 10,6 mil. lei în 2019 face 70% din vânzări pe canalele online, iar restul se împarte între trei magazine proprii şi o serie de magazine partenere din segmentul articolelor sportive, cât şi prin intermediul unor platforme precum eMAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *