creatori în energie – solar

Compania Samus TEC din Dej investeşte 1 mil. euro într-o centrală fotovoltaică, în parteneriat cu E.ON Energie – ZF, 13.10.20

  • Samus TEC Dej, producător de beton şi constructor de drumuri, a semnat un parteneriat strategic cu E.ON Energie România, în valoare de circa un milion de euro, pentru construirea unei centrale fotovoltaice care va acoperi anual 8-10% din necesarul de energie electrică al companiei controlate de Ioan Tecar.
  • E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperişul unei hale din Dej pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătraţi.  Anual, firma de construcţii va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deşeurile radioactive cu 3,75 kg.

E.ON a finalizat construcţia centralei fotovoltaice din parcul industrial deţinut de TeraPlast în Bistriţa, după o investiţie de aproape 2 mil. euro. Proiectul generează o independenţă energetică de 11% – ZF, 13.08.20

  • ”Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiţiei în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcţie şi vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care deţin hale industriale ar adopta acest model, ţara noastră ar deveni exportator net de energie”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast

Aqua Energia, o companie de energie din Harghita, cu afaceri de 11,9 mil. lei, a luat 200.000 euro fonduri UE pentru a putea instala panouri fotovoltaice – ZF, 24.09.20

  • Aqua Energia, o companie ce activează în domeniul energiei verzi, în judeţul Harghita, a accesat fonduri europene de 200.000 de euro, cu ajutorul cărora îşi diversifică portofoliul.
  • „Am lărgit gama de servicii pe care le oferim, avem şi producţie şi furnizare. Fondurile europene le-am accesat pe partea de prestări servicii instalaţii electrice, montăm panouri fotovoltaice. Am accesat atât pentru construcţia unui depozit, dar şi pentru utilaje, am solicitat plafonul maxim, 200.000 euro, iar noi am mai investit încă 100.000, investiţia totală se ridică la circa 300.000 de euro”, spune Meszaros Csaba, director de dezvoltare la Aqua Energia.
  • Companie a încheiat anul trecut cu afaceri de 11,9 milioane lei şi un profit de 1,3 milioane lei.

58 de companii din România printre care Dedeman, TeraPlast şi Don Pedro au pariat pe energia solară – ZF, 19.08.20

  • E.ON a dezvoltat pentru acestea 74 de proiecte de producere a energiei solare, iar odată finalizate, producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an.
  • E.ON a dezvoltat circa 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru cele 58 de companii, dintre care 29 de proiecte au fost finalizate, iar restul de 45 fiind în diverse stadii de dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *