NASA Space Apps Challenge Bucureşti & Cluj Napoca – repere în inovație

Una dintre cele patru echipe câştigătoare ale hackathonului NASA din România ar putea să asiste la lansarea unei navete spaţiale – 7.10.20

  • “Marele diferenţiator al acestui eveniment este că nu are o miză materială. Vorbim aici despre pasiune pură pentru ştiinţă şi explorarea Pământului şi a spaţiului, de evoluţie, de misiunea intergalactică de a schimba lumea, de a ne aduce contribuţia în slujba binelui prin inovaţie. Este despre implicare, despre angajament. De aici şi încărcătura emoţională unică pe care o aduce”, explică Diana Iosu, organizator NASA Space Apps Challenge Bucureşti & Cluj Napoca.
  • La ediţia din acest an, în România, s-au înregistrat 135 de participanţi cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, proiectele Fire Fighters – o soluţie pentru detectarea automată a pericolelor naturale şi Carbon FUN – o aplicaţie care monitorizează amprenta de carbon pe baza transportului şi a consumului de energie, din Bucureşti, precum şi IOT4NATURE – soluţie care detectează prezenţa fumului şi a flăcărilor generate de incendii şi trimit informaţii în cloud pentru alertarea autorităţilor şi a cetăţenilor din zonele afectate şi PAN – creează predicţii automate privind migraţia animalelor pentru a semnala orice schimbări în acest ecosistem din Cluj-Napoca, fiind selectate în faza finală.
  • Totodată au fost acordate şi două premii locale echipelor Tandem, respectiv Penteract 3.0,  cu soluţii în combaterea incendiilor de vegetaţie.
  • SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. Anul trecut, acesta s-a bucurat de 29.000 de participanţi, în cadrul a 225 de evenimente din 71 de ţări, iar în România de 200 de participanţi din două oraşe, cel mai tânăr având 12 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *