repere în administrație: Gheorghe Damian

Primarul din Ciugud, Alba: Când intru în curtea școlii și 50 de copii îmi spun că vin fericiți la școală, când văd că școala a devenit neîncăpătoare pentru copiii noștri, în condițiile în care eram pe desființate, e clar că e o investiție bună / Descentralizarea în pandemie există – 5.10.20

  • Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, din județul Alba, cel care a construit prima școală smart din mediul rural, a anunțat, în cadrul dezbaterii online “Ziua Educației: Lecțiile pandemiei“, organizată de World Vision România, că va construi o nouă școală în comună pentru a putea primi copiii care nu mai încap în școala veche. Natalitatea a crescut în Ciugud, spune primarul, iar multe familii s-au mutat din orașele din jur, în Ciugud, inversând astfel fenomenul de migrație.

Procentul electoral record obţinut de primarul din Ciugud. Gheorghe Damian a avut un singur contracandidat – 28.09.20

  • Gheorghe Damian a câştigat detaşat un nou mandat la Primăria Ciugud – cu 88,2% dintre voturile locuitorilor comunei.
  • Prezenţa la vot a fost în Ciugud de 68,5%, cu mult peste media pe judeţ – 50,12%.
  • Damian conduce Primăria din Ciugud din anul 2000. Comuna Ciugud este un promotor activ al modernizării administraţiei publice locale, lansând în 2019 conceptul “Smart Village” ca soluţie de digitalizare a serviciilor publice şi de dezvoltare a satului românesc.
  • Ciugud mai este cunoscută şi pentru că este comuna din România care a atras cele mai multe fonduri europene, respectiv peste 27 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *