repere în agri: Holde Agri Invest

Compania de agribusiness Holde Agri Invest încheie prima şedinţă de tranzacţionare la bursa românească la o capitalizare de 60,3 milioane lei – ZF, 2.10.20

  • “Planul nostru de creştere vizează 20.000-30.000 de hectare pe care să le lucrăm, ceea ce poate să reprezinte o societate de farming solidă şi cu operaţiuni eficiente. În acest moment lucrăm deja 10.000 de hectare, după trei ani, în două locaţii, în judeţele Teleorman şi Călăraşi, circa 3.500 în Teleorman plus 2.500 achiziţionate recent, iar pe judeţul Călăraşi 3.500 de hectare la ferma Agomixt. Suntem în discuţii şi pentru extinderea acestei suprafeţe şi, de asemenea, avem în derulare mai multe proiecte de investiţii care vizează capacitatea de depozitare şi sisteme de irigaţii” – a explicat Liviu Zăgan, acţionar şi CEO al Holde Agri Invest, în cadrul evenimentului de listare a acţiunilor la BVB.
  • „Suntem încântaţi că prin listarea de astăzi, demonstrăm că şi un start-up poate atrage capital de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti, atât timp cât are un plan de afaceri concret, perspective atractive de creştere şi o guvernanţă corporativă solidă. Vom continua să folosim instrumentele oferite de piaţa de capital pentru a ne alimenta dezvoltarea şi pe viitor. Intenţia noastră este să aducem cât mai multe premiere în piaţă, inclusiv achiziţii de companii şi extinderea terenului arabil prin schimb de acţiuni şi majorări de capital prin aport în natură, pentru a construi unul dintre cei mai proeminenţi jucători din sectorul agricol românesc” – a declarat Iulian Cîrciumaru, acţionar şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al holdingului.
  • Ideea proiectului Holde Agri Invest a fost concepută în 2016, de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu şi Alexandru Covrig.
  • În 2017, fondatorii şi-au unit forţele cu echipa companiei locale de asset management Certinvest, iar în 2018 au înfiinţat Holde Agri Invest. La scurt timp, societatea a atras o investiţie externă de la Vertical Seven Group, fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu.
  • În iulie 2018, societatea a realizat prima achiziţie, o fermă de aproximativ 2.800 de hectare în zona Roşiori de Vede din judeţul Teleorman (ferma Roşiori), prin preluarea a cinci societăţi şi a centrului de mecanizare existent care deserveşte suprafaţa totală cultivată.
  • În aprilie 2020, Holde a achiziţionat integral compania Agromixt Buciumeni, societate înfiinţată în 1991, cu capital românesc, care exploatează terenuri agricole în judeţul Călăraşi, ajungând la peste 7.000 de hectare de teren operat. În cursul anului, Holde a continuat să se se extindă, având în prezent în exploatare aproape 10.000 ha de teren agricol. De asemenea, societatea deţine un siloz de 10.000 de tone, dar intenţionează să-şi extindă capacitatea de depozitare la 30.000 de tone până în anul 2023.

Holde Agri Invest, companie românească ce administrează terenuri agricole, a trecut pe profit după primele nouă luni şi estimează afaceri de 40-45 milioane lei pentru întregul an 2020. ”Rezultatele sunt mai bune decât ne-am aşteptat şi arată că investiţiile în agricultura modernă pot fi profitabile chiar şi într-un an dificil” – ZF, 27.11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *