festivaluri reper: Festivalul UNFINISHED

proiecte remarcabile – pentru idee, execuție, creștere



Proiectul „Unfinished”, platforma socială în timp real – Știrile PROtv, 1.10.20

 • Laurențiu Ciobanu: „A durat mai puțin de două luni, este construită de la zero de noi și evident ideea a venit de la festivalul în sine, cum a spus și Cristi, există multe platforme care servesc conținutul dar pentru noi a fost mult mai important să capturăm interacțiunea dintre oameni, din comunitatea în sine, și care o face atât de specială. De asta nu există persoane acum, pe main stage, la eveniment, dar dacă ar fi am putea să vedem toată lumea care e la acel eveniment în momentul respectiv și fiecare poate să reacționeze. Am încercat să aducem conceptul de context ca în viața reală și oriunde te afli în aplicație există un chat”.

Începe UNFINISHED 2020: Peste 60 de speakeri, din 21 de țări din întreaga lume, în conversații, performance-uri și workshopuri despre încredere – RRC, 22.09.20

 • Capucine Gros, directoarea artistică a festivalului: „Cum UNFINISHED nu se mai întâmplă în muzeu, am reinventat complet festivalul. Nu putem reda în online atmosfera unui eveniment offline și nici măcar nu vrem să facem asta. Așa că anul acesta, pe lângă o platformă online dedicată, creată pe nevoile actuale ale comunității, am ales să avem mai puține prezentări și mai multe dezbateri și conversații pentru a surprinde interacțiunea umană. Am preînregistrat majoritatea momentelor pentru o experiență fără cusur și am filmat totul alb-negru pentru a reda o atmosferă unică. Alături de invitații noștri, am creat conținut original, nimic reciclat, nimic repetat, filmat în studiouri din Brazilia, SUA, Franța, Anglia, Lituania, Elveția și România. Toate acestea cu gândul la comunitatea noastră, la cum să le câștigăm încrederea și cum să nu le înșelăm așteptările.”

UNFINISHED se desfășoară pe o platformă online construită de la zero – BIZ, 11.09.20

 • Noua platformă [F] OS va permite participanților să navigheze prin harta festivalului UNFINISHED și să selecteze din program acele momente de interes și în cadrul cărora pot interacționa cu conținutul, speakerii și ceilalți membri ai comunității. Indiferent de colțul de lume din care participă, comunitatea va putea comenta împreună o galerie de artă, va avea posibilitate să deseneze în timp real pe același ecran sau să voteze colectiv ce conținut să vadă mai departe.
 • Pentru a păstra din vibe-ul unui festival offline, în [F] OS există și un loc de socializare, un foișor virtual unde participanții vor putea interacționa și conversa, fiind automat grupați în funcție de valorile și pasiunile fiecăruia, extrase din formularul de înscriere la #UNFINISHED20 pe care aceștia l-au completat.

UNFINISHED, un festival atipic – BIZ, 24.08.20

 • Cristian Movilă: Ideea festivalului UNFINISHED a plecat de la o întrebare personalăHOW to really understand the value of each other in our life? – și de la dorința de a construi o comunitate pentru care individul și interacțiunea umană cântăresc mai mult decât schimbul de cărți de vizită și indicatorii de performanță. Prin UNFINISHED vrem să le dăm oamenilor curajul de a-și spune povestea și încrederea că pot schimba lumea atunci când își urmează visurile.
 • La UNFINISHED, accesul se face pe bază de înscriere și este de fapt o promisiune de contribuție cu idei și inspirație din partea fiecărui membru. La majoritatea evenimentelor, dacă plătești bilet, poți intra indiferent de valorile tale. Însă, pentru noi, contează enorm motivul pentru care vrei să faci parte din această comunitate, dar și ce anume vrei să oferi celorlalți, dincolo de timpul și atenția ta. Iar toate acestea le aflăm din formularul de înscriere în UNFINISHED pe care deja l-au completat oameni de pe tot globul. Așa că răspunsul la întrebarea – aveți în plan să introduceți orice fel de taxă? – este nu, avem deja o taxă mult mai valoroasă, timpul fiecăruia.

Unfinished 2020: Şapte zile de conversaţii, prezentări şi workshop-uri. Scriitoarea Priya Parker şi artistul Perry Chen, între invitaţii ediţiei – News.ro, 20.08.20

 • În loc de patru zile, evenimentul va începe pe 27 septembrie şi se va încheia pe 4 octombrie. Timp de şapte zile, în fiecare zi, dimineaţa, la prânz şi seara, comunitatea Unfinished va putea lua câte o doză de conţinut, ca la finalul celor şapte zile, toate aceste momente să pună bazele unei dezbateri mai largi despre încredere. 
 • „Nu suntem o conferinţă, poate nici un festival, suntem pur şi simplu nişte oameni care încearcă să construiască o comunitate şi să înţeleagă valoarea celorlalţi în viaţa noastră”, a declarat pentru News.ro fondatorul Unfinished, Cristian Movilă. „Când a început pandemia eram deja în plină pregătire pentru ediţia de anul acesta, aşa că am decis să facem un fel de preview al festivalului, sub numele Unfinished Moments – reprezentaţii ale unor artişti, expuneri făcute de diverşi specialişti în formare”.

UNFINISHED Festival se va desfășura ca un exercițiu al încrederii – IQads, 26.05.20

 • UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, se va desfășura în perioada 24-27 septembrie 2020.
 • #UNFINISHED20, evenimentul care adună o comunitate efervescentă de creatori și vizionari dornici să aducă schimbări fundamentale în jurul lor, se va desfășura pentru prima data sub înaltul patronaj al Parlamentului European. Patronajul este modul prin care Parlamentul European oferă suport moral și recunoaște la nivel european impactul pe care UNFINISHED îl are asupra comunității sale.
 • De asemenea, în perioada mai-septembrie 2020 se va desfășura UNFINISHED Moments. Acest proiect online este dedicat comunității UNFINISHED și aduce în fața tuturor o serie de momente live în avanpremiera ediției din toamnă. Prin interviuri, concerte live, workshop-uri sau discuții despre intimitate și artă, UNFINISHED Moments oferă un context important pentru o serie întreagă de UNFINISHED conversations.
 • UNFINISHED a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluţie. Ca în fiecare an, participarea la eveniment se va face în urma unui proces de selecție detaliat care va fi deschis timp de 4 luni, începând cu 26 mai 2020. Acest proces permite alegerea unei audienţe diverse, iar locurile sunt limitate la 2000 de participanţi.


Comunitatea UNFINISHED se reunește la MNAR, între 26-29 septembrie 2019 – Igloo, 16.09.19

 • UNFINISHED, primul festival multidisiciplinar din România, revine în București cu o lansare specială pentru România: ROMANIAS – o expoziție și un album în colaborare cu Magnum Photos pentru a celebra Centenarul, dar și 30 de ani de la Revoluție. Proiectul a fost curatoriat de Florian Ebner, curatorul departamentului de fotografie de la Centrul Pompidou, și reunește fotografii semnate de Bieke Depoorter, Thomas Dworzak, Paolo Pellegrin, Alec Soth and Newsha Tavakolian de la Magnum Photos precum și Cristian Movilă. Designul este semnat de Sascha Lobe & Pentagram London

Festivalul UNFINISHED aduce la București peste 20 de lideri creativi,
antreprenori și artiști internaționali
– ARCUB, 25.05.17

 • Festivalul UNFINISHED va avea loc la Sala Dalles din București in perioada 25 – 28 Mai. Tema principală a acestui an este impactul pe care creativitatea îl poate avea în dezvoltarea pozitivă a comunităților și societății în care trăim. Festivalul va reuni lideri​ din domeniile creative, de tehnologie și antreprenoriat pentru a inspira și motiva publicul prin sesiuni inovative (prezentări interactive, keynote addresses, mese rotunde, masterclass, workshops) combinate cu expoziții, evenimente de networking și concerte.
 • Fiecare zi a UNFINISHED va avea ca piloni principali Inspire, Connect, Empower & Change, prin care participanții vor putea să descopere atât noi metodologii de lucru, cât și povești de succes care să îi inspire să fie mai creativi în munca lor de zi cu zi.
 • Desfășurându-se în paralel cu expoziția World​ Press Photo (WPP) care prezintă cele mai bune proiecte de fotojurnalism la nivel mondial, Festivalul va prezenta și o serie de instalații de artă care, prin diverse medii, fac un comentariu la adresa societății, istoriei și contextului geopolitic actual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *