campanii remarcabile: Demersurile BT în criza Covid-2019

pentru amploarea implicării în criza anului : Împreună împotriva Covid-19BT, premiu pentru implicare, în contextul generat de COVID-19 – BT, 1.10.20

 • Implicarea Băncii Transilvania în susținerea românilor, în contextul generat de pandemie, a fost recunoscută inclusiv prin cel mai recent premiu primit de BT, în cadrul Sustainability Awards Gala. Evenimentul a fost organizat de revista BIZ, în București, în 30 septembrie a.c.
 • BT a fost reprezentată de Nevenca Doca, Director Executiv Senior Resurse Umane: “Dacă ne-ar fi spus cineva la începutul anului că în martie, în loc de business, ne vom ocupa să găsim ventilatoare pentru spitale, nu am fi crezut. Dar asta am făcut! Ca oameni, atunci cand suntem în pericol, ne concentrăm să ne punem la adăpost pe noi și pe ai noștri. Să punem în siguranță casa și familia. Pentru BT „casa” este România. Noi nu avem altă casă”. Iar „ai noștri” sunt clienții și colegii noștri împreună cu toți oamenii acestei țări. Așa că atunci când pericolul a apărut, am lăsat alte planuri la o parte și am contribuit cu peste 2 milioane de euro pentru dotarea spitalelor din peste 30 de localități. În parelel, am continuat să facem banking atât în cele peste 400 de unități care au rămas deschise toată perioada, cât și online, am continuat să angajăm oameni, să finanțăm responsabil afacerile și cetățenii, ca să ajutăm economia și pe români. Noi, oamenii de la BT – cum ne place să ne spunem, vă mulțumim pentru această recunoaștere și vom continua să ne implicăm și să facem bine. Cu curaj, pentru România, pentru noi toți!”

Donații prin telefon, cu BT Pay – BT, 30.04.20

 • Banca Transilvania face încă un pas pentru susținerea eforturilor împotriva COVID-19 prin lansarea opțiunii donații în BT Pay. Utilizatorii aplicației pot face donații prin telefon pentru unul dintre ONG-urile cu care BT colaborează în prezent.
 • Clienții BT pot face donații și spre altă organizație, fundație sau asociație care ajută în lupta contra pandemiei, în afară de cele prezentate acum în BT Pay, caz în care donația – transferul de bani prin BT Pay – se face pe baza IBAN-ului ONG-ului respectiv.

Banca Transilvania și eMAG continuă implicarea în lupta cu COVID-19 și donează încă 2 milioane de lei – BT, 29.04.20

 • Banca Transilvania și eMAG, două dintre inițiatoarele proiectului Donează pentru linia întâi, au donat împreună încă 2 milioane de lei pe platforma prin care se strâng fonduri pentru a-i susține pe medici, personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care lupta direct cu pandemia provocată de coronavirus. Astfel, suma donațiilor efectuate prin platformă până acum ajunge la peste 11 milioane de lei.
 • „Este nevoie de noi și de susținerea noastră și sperăm ca exemplul nostru să îi inspire pe cât mai mulți să ni se alăture pentru a putea să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Ne dă speranță să vedem câți oameni s-au alăturat inițiativei și felul în care românii s-au solidarizat acum. Nu uitați, facem asta pentru România” – a afirmat Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania.
 • „Necesarul de materiale pentru spitale și cei care au grijă de noi în aceste momente este încă foarte mare. La capătul fiecărui gest pe care noi îl facem se află un om care duce pentru noi greul în această luptă cu un inamic invizibil. Fiecare donație se traduce în materiale necesare pentru acești oameni a căror recunoștință, sunt sigur, este infinită. Greul încă nu a trecut, să le arătăm că suntem alături de ei” – a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.
 • Inițiativa a adunat în jurul ei peste 26.000 de oameni care s-au implicat cu donații și 1.700 de companii. Mastercard si Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donații de 500.000 de lei fiecare.

#DoneazaPentruLiniaIntai: Două ventilatoare au ajuns la medicii din linia întâi de la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Clinic Victor Babeș din București – BT, 22.04.20

 • Două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
 • „Acest ventilator este vital pentru pacienții cu infecție cu COVID-19, pentru că ei dezvoltă insuficiență respiratorie severă și ajung în imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul le înlocuieste plămânul și îi menține în viață. Este important ca oamenii să ajute și să doneze pentru a ajuta în primul rând personalul să se protejeze cu materialele necesare pentru a avea grijă de pacienți, pentru că dacă personalul se îmbolnăvește, atunci de pacienți cine mai are grijă” – Dr. Delia Stanciu, medic primar ATI la Spitalul Clinic Victor Babeș.
 • Peste 20.000 donatori s-au alăturat inițiativei
 • Peste 10.000 de medici și asistente au beneficiat de echipamente de protecție
 • Metropolitan Life se alătură campaniei cu o donație de 1 milion de lei

Banca Transilvania a donat până acum 1 milion de euro pentru români, spitale și comunitate – BT, 22.04.20

 • Banca Transilvania a contribuit până acum cu 1 milion de euro pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19 spitalele, medicii, pe cei din linia întâi, pe românii din întreaga țară.
 • 25 de ventilatoare mecanice pentru respirație, aparate de testare Covid-19 și consumabile – măști, mănuși, combinezoane și dezinfectanți – au ajuns la peste 30 de spitale județene și de primă linie din 25 de localități din țară. Pe site-ul bancii, în newsroom/Luptam împotriva Covid-19, sunt actualizate în timp real și transparent informațiile despre implicarea băncii.

Status Donează pentru linia întâi: alte 350.000 de măști FFP2 au ajuns în țară – BT, 10.04.20


Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG lansează platforma Donează pentru linia întâi. Acestea au donat împreună 4 milioane de lei – BT, 6.04.20

 • Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG au donat împreună până acum 4 milioane de lei
 • Obiectiv: donații lunare de 50 de milioane de lei
 • Toate donațiile vor putea fi văzute, în timp real, pe https://www.emag.ro/doneaza

Ömer Tetik: Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilație mecanică, echipamente și materiale pentru spitale de stat din România – BT, 17.03.20

 • „Încercăm să facem tot ce ține de noi pentru a susține românii, așa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilație mecanică, echipamente și materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturam astfel efortului Asociației Dăruiește Viața și medicilor de a ajuta cât mai mulți oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“. – Ömer Tetik, Director General BT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *