proiecte remarcabile: Watto – e-încărcare ultrarapidă

Daniel Pintilie, CEO Watto, un start-up care construieşte un ecosistem regional de staţii de încărcare ultrarapidă pentru vehicule electrice: Până la sfârşitul anului vrem să semnăm a doua rundă de finanţare, de 5 mil. euro, pentru a construi primele staţii de încărcare – ZF, 29.09.20

  • „Avem un plan ambiţios, suntem în discuţii cu mai mulţi investitori pentru a doua rundă de finanţare, de 5 mil. euro, care să ne per­mită con­struc­ţia primelor două locaţii pilot. Am apli­cat şi pentru granturi europene în valoare de 3,5 mil. euro şi aştep­tăm un răspuns până la finalul anului” – a explicat Daniel Pintilie, care crede că discuţiile cu investitorii se vor fructifica până la finalul anului 2020. 
  • „Planul este ca imediat după ce am ridicat a doua rundă de investiţii să nu aşteptăm să vedem ce se întâmplă, ci să reaplicăm pe linia de finanţare europeană, pentru că sunt foarte mulţi bani europeni care aşteaptă să fie ridicaţi, iar mobilitatea a devenit oficial o industrie strategică pentru Europa şi sunt încrezător că vom reuşi să luăm foarte mulţi bani pe această linie. Separat, intenţionăm să atragem şi investiţii private şi suntem deja în discuţii cu o mare companie energetică din România.” 

WATTO va reprezenta România în finala competiţiei internaţionale PowerUp! Challenge – ZF, 26.05.10

  • Startup-ul de mobilitate electrică WATTO va fi unicul reprezentant al României în finala internaţională din Polonia a celei mai mari competiţii pentru startup-uri din industria energetică din Europa Centrală şi de Est – PowerUp! Challenge, organizată de InnoEnergy, informează compania.
  • WATTO a concurat împreună cu alte 425 de companii din 24 de ţări europene reuşind să câştige titlul de ”Startup-ul anului în energie din România” şi să se califice în marea finală. Competiţia va oferi finaliştilor ocazia de a obţine investiţii de milioane de euro, sprijin pentru dezvoltarea şi extinderea regională, precum şi acces la o reţea globală de expertiză şi inovaţie în energie oferite de EIT InnoEnergy.
  • “Faptul că am câştigat acest concurs, ne validează încă o dată viziunea şi ambiţia de a deveni deschizători de drumuri în domeniul mobilităţii electrice. Într-o perioadă sensibilă din punct de vedere climatic şi economic, într-o lume cu o nevoie acută de idei curajoase şi responsabile faţă de mediu, mă bucur să pot reprezenta România într-o competiţie de o asemenea anvergură (…) Indiferent de ce se va întâmpla în finala internaţională, mergem încrezători că WATTO este soluţia pentru eficientizarea transportului şi pentru eliminarea poluării din oraşe” – a spus Daniel Pintilie, CEO şi fondator WATTO.

  • WATTO este un startup românesc care dezvoltă în România şi Europa Centrală şi de Est prima reţea integrată de staţii de încărcare de mare putere pentru maşini şi camioane electrice. Asta în condiţiile în care transportul este cea mai mare sursă de poluare din Europa, contribuind cu 27% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, electrificarea transportului devine esenţială pentru ca Uniunea Europeană să-şi atingă obiectivele climatice asumate, eliminarea completă a poluării generate de industria transportului până în 2050, cel mai târziu.
  • WATTO încearcă să ofere o soluţie, prin crearea unei infrastructuri regionale, foarte puternice, pentru încărcarea ultra-rapidă a vehiculelor electrice, astfel încât tranziţia către un transport electric să se facă uşor, atât pentru maşinile electrice personale, cât şi pentru cele comerciale.
  • Compania a atras în 2019 o primă finanţare din partea fondului de investiţii Early Game Ventures, iar în prezent este în discuţii pentru o nouă rundă de finanţare de câteva milioane de euro, necesară pentru construcţia staţiilor pilot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *