festivaluri reper: RDW

Începe Romanian Design Week 2020, o ediție sub semnul SCHIMBĂRII – 10.09.20

  • Într-un an în care industriile creative locale au fost profund afectate de pandemie, Romanian Design Week s-a schimbat și adaptat la rândul său, oferindu-le designerilor, artiștilor și arhitecților oportunitatea de a-și expune proiectele în ciuda contextului nefavorabil și de a demonstra astfel cum creativitatea și solidaritatea pot transforma dificultățile în oportunități.
  • Expoziția Possible Realities își propune să investigheze adaptarea designerilor români la noile realități, printr-o serie de lucrări de arhitectură, urbanism, design de obiect, design grafic și fashion și păstrează o parte din structura și proiectele care vorbesc despre SCHIMBARE selectate pentru luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc inițial RDW.
  • Antifragile reunește o serie de inițiative și proiecte care au contribuit la îmbunătățirea situației cauzate de pandemie.
  • Festivalul mai include, sub numele de RDW in the city, o serie de intervenții centrale, în spații de utilitate publică, realizate în parteneriat cu instituții culturale precum Muzeul Național de Artă al României sau Biblioteca Central Universitară, care sunt completate de peste 60 de evenimente satelit, organizate de entități creativ-culturale din București, reunite sub umbrela Design Go !.
  • Anul acesta, RDW a pregătit și o versiune digitală a festivalului: o galerie online a proiectelor expuse, o serie video cu designeri români, interviuri cu specialiști internaționali, un e-paper, un proiect fotografic special realizat alături de Alex Gâlmeanu, un Online Design Market, o serie de materiale create sub inițiativa UK Focus, precum și galerii virtuale de design, dezvoltate în parteneriat cu London Design Festival. Toate, într-o hartă interactivă cu ajutorul căreia evenimentul poate fi explorat din confortul propriei case.

Romanian Design Week 2020 reunește sub umbrela DESIGN FLAGS șapte expoziții capsulă de design internațional – 20.07.20

  • Cea de-a opta ediție a Romanian Design Week prezintă DESIGN FLAGS, o nouă categorie de evenimente din cadrul festivalului care reunește o serie de expoziții ce documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale. Cele șapte expoziții sunt realizate alături de ambasade sau instituții culturale din Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Țările de Jos și Ungaria.
  • Prezența expozițiilor internaționale de design în cadrul RDW încurajează dialogul dintre piața românească de design și cea internațională și dezvoltarea industriilor creative locale dincolo de granițele țării.


Romanian Design Week 2020 propune ca temă SCHIMBAREA – 9.12.19

  • Ediția cu numărul opt a Romanian Design Week va avea loc în intervalul 15-24 mai, la București. Începând cu 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment. Astfel, festivalul de anul viitor va avea ca temă SCHIMBAREA.
  • Pornind de la conceptul ales, Romanian Design Week 2020 va investiga procesele și contextele care generează SCHIMBARE, va chestiona rolul designului într-o economie circulară, va prezenta proiecte, materiale și procese inovatoare, precum și cele mai relevante exemple de design experimental, conceptual și incluziv. Toate acestea pentru a evidenția cum sustenabilitatea poate contribui la un viitor mai bun și din convingerea că cea mai importantă resursă pentru schimbarea în bine este creativitatea.
  • Pe lângă componentele consacrate, precum evenimentele conexe sau expoziția centrală, festivalul se va îmbogăți cu noi formate precum Professionals, Young Showcase, Design Flags, Kids love design, Design Market.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *