remarcabil în energie: Prime Motors Industry

pentru racordare industrială la tranziția energeticăAdrian Polec vrea să construiască o fabrică de baterii electrice de 250 mil. euro lângă Bucureşti, care va fi complet automatizată şi va avea 100 de angajaţi – ZF, 4.09.20

  • „Vom extinde fabrica unde producem baterii cu o capacitate cumulată de 200 MWh la peste 1 GWh. Am achiziţionat un nou teren unde dorim să extindem producţia în 2025. 250 mil. euro va fi investiţia în a doua fabrică, din fonduri private şi credite bancare. Pandemia ne-a ajutat pentru că a accelerat cu 2-3 ani tranziţia către autovehicule electrice, sisteme de stocare. Ne-am dori ca şi în România să venim cu iniţiativă, să ne mişcăm înainte cu legislaţia“ – a spus Adrian Polec, acţionar al Prime Motors Industry.
  • „Avem 32 de angajaţi în prezent. În viitoarea fabrică vom crea 100 locuri de muncă, va fi complet automatizată, vom avea puncte de control uman. Un om ne costă 12.000 de euro,  un robot ne costă 11.000 de euro. Diferenţa este că un robot lucrează permanent. Automa­tizarea este soluţia viitorului.“
  • Compania Prime Motors produce la Cernica cele trei tipuri de baterii, cea de tracţiune, care propulsează auto­vehiculul, bateria de control, de 12 volţi, şi bateria care ţine de sistemele autonome.
  • „Noi producem celule pentru toate ti­purile de baterii pentru diverşi pro­du­cători. Credem că este esenţial ca aces­te produse să existe şi în Europa, la n­ivel de continent mai sunt doar două com­panii care produc celule de baterii, res­tul sunt jucători din Asia care au in­ves­tit. Ne-am uitat şi în piaţă şi am văzut aceas­tă necesitate. Cu mult curaj am în­ce­put să producem celule Li-Ion“.
  • Rombat a preluat anul trecut an 35% din acţiunile companiei Prime Motors Industry SRL Bucureşti, producător de baterii Li-Ion şi vehicule electrice.

contexte

Ambasadorul Emil Hurezeanu: România are rezerve strategice de cadmiu și litiu care ar putea atrage o investiție germană într-o fabrică de baterii – 7.10

  • România are resurse semnificative de cadmiu și litiu, elemente esențiale pentru construcția de baterii electrice, în rezervele strategice ale statului, resurse care deschid calea unei potențiale investiții a producătorului german Volkswagen într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice, a spus ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și industrie Româno-Germană (AHK).
  • Grupul german Draexlmaier şi-a anunţat intenţia  de a construi o fabrică de baterii pentru maşini electrice la Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *