Voluntarii din sănătate – repere în social

MedLife îi susține pe “Eroii din spatele eroilor”, studenții la medicină voluntari în pandemie: “Cea mai importantă lecție a fost empatia pentru cei din jur, grija pentru cei aflați în suferință” – 24.08.21

Mohamad și Ebrahim, refugiații voluntari în spital COVID la Timișoara – pressone, 19.01.212020


Aproape 2.000 de studenți voluntari sunt repartizați în spitalele suport Covid – Hotnews, 24.11.20

  • Departamentul pentru Situații de Urgență a repartizat primul lot de voluntari în spitale din 25 de județe. În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.

Zeci de studenţi la Medicină sar în ajutorul DSP la Constanţa: Vor lucra la call-center şi anchete epidemiologice – spotmedia, 5.11.20

  • Mai mult de 50 de studenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa se implică în realizarea anchetelor epidemiologice şi vor realiza acţiuni de voluntariat care vizează activitatea de call-center şi monitorizare telefonică a celor infectaţi sau posibil infectaţi cu Covid-19.

Studenții la Medicină sunt voluntari la DSP București – spotmedia, 1.11.20


Voluntarii care acordă sprijin psihologic medicilor și pacienților hematologici de la Colentina au nevoie de o mână de ajutor – spotmedia, 24.11.20

  • Doranda Bârsan, împreună cu câțiva voluntari și psihologi voluntari, oferă de trei ani sprijin psihologic pacienților internați în secția de Hematologie a Spitalului Colentina.

Iohannis: Este un lucru extraordinar că avem în România mii şi mii de voluntari – Agerpres, 5.12.20

  • Şeful statului s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarului, cu voluntari SMURD şi studenţi medicinişti voluntari la Detaşamentul de Pompieri “Mihai Vodă” din Bucureşti.
  • “Am dorit astăzi să mă întâlnesc cu o echipă de tineri excepţionali care sunt (…) voluntari. Astăzi este Ziua Internaţională a Voluntarului şi ţin să îi felicit şi pe cei care sunt astăzi împreună cu mine aici, dar şi pe cei care nu sunt astăzi aici. Este un lucru extraordinar că avem în România mii şi mii de voluntari care se implică în foarte multe activităţi. Îi felicit pe toţi astăzi, de Ziua Voluntarului, şi îmi exprim toată aprecierea şi gratitudinea pentru implicarea lor. Ei sunt exemple demne de urmat şi chiar în aceste săptămâni şi luni dificile de pandemie ajutorul lor a fost extrem de valoros” – a spus preşedintele.

contexte

International Volunteer Day 2020 – 5.11.20

IVD 2020 message from António Guterres, Secretary-General of the United Nations – 4.11.20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *