repere în energie: Renovatio

Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio: Vrem să ajungem la 250 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice până la finalul anului. Situaţia actuală ne-a încetinit planurile – ZF, 27.07.20

  • „Ne apropiem de 200 de puncte de încărcare în România. Am început construcţia în anul 2016, suntem la al cincilea an de dezvoltare şi sperăm să accelerăm ritmul şi ţintim 250 de puncte de încărcare până la finalul anului. Si­tua­ţia curentă ne-a încetinit puţin pla­nurile de dezvoltare, dar revenim pu­ter­nic” – a explicat Alexandru Teo­do­rescu, CEO al Renovatio, un grup cu afa­ceri de circa 447 mil. lei în 2019, care are activităţi de trading de energie, pro­iecte de mobilitate şi o divizie de asset management pentru energie regenerabilă.
  • „Până acum cred că 90% din staţiile instalate în România au fost investiţia unor companii private. Foarte puţine primării, foarte puţine administraţii publice au început sau au instalat staţii de încărcare pentru maşini electrice. Există programe ale Administraţia Fondului de Mediu (AFM) pentru încurajarea autorităţilor publice să instaleze staţii de încărcare pentru vehicule electrice, dar până în acest moment au existat câteva licitaţii, nu am văzut un proiect finalizat de către o primărie pe programul AFM-ului. Nu trebuie să inventăm nimic. Autorităţile trebuie să se uite la ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în continuare în Europa pe acest domeniu.”
  • „Avem în dezvoltare un proiect co-finanţat de UE în care suntem parteneri cu Telekom Croaţia. Practic, acoperim în acest proiect infrastructura din România şi Croaţia, iar în final cele două reţele, cea din România dezvoltată de către noi, în Croaţia dezvoltată de către Telekom, vor fi unite la nivel de software. Cu alte cuvinte, clienţii noştri din România vor putea ajunge fără probleme să utilizeze staţiile din Croaţia folosind aceeaşi platformă software şi la fel şi vizitatorii din Croaţia vor putea accesa infrastructura dezvoltată de noi în România.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *