repere în creativitate: Fundația Friends for Friends

o organizație creativă dedicată dopării creativitățiiViziunea FFFF

  • Până în 2030, România devine țara creativității. Românii își asumă și sunt mândri de natura lor creativă.
  • FFFF crede în puterea creativității în sens mai larg, a inovației. Aceea de a schimba atitudini, vieți, societatea în care trăim.
  • FFFF este un spațiu de excelență. Adună oameni pasionați de creativitate, vii, cu expertiză și competențe. Care inspiră. Au creativitatea în sânge și sunt conștienți că fără ea nu putem aduce valoare adăugată. Împreună vom avea o contribuție directă la creșterea calității vieții, inovând.
  • Rolul Fundației Friends For Friends este să pună la dispoziția comunității instrumente și experiențe unice, care să permită României să devină un brand care contează, al cărui motor principal este creativitatea românilor.

dintre programe

  • Ateliere de business writing & storytelling cu Mona Dîrțu
  • Superscrieri e, într-un fel, tributul pe care din 2011 încoace îl aducem autorilor unor astfel de scrieri – cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă ne mai spun poveștile care contează. Unii practică jurnalismul narativ, alții sunt autori de non-ficțiune. Și unii, și ceilalți cred în forța cuvântului bine ales, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc. Lor le dedicăm, cu recunoștință, premiile, bursele și seminariile Superscrieri.
  • Programul Prima carte – Un scriitor român nepublicat primește sprijin (program de mentorat intensiv) pentru finalizarea unei cărți de proză de ficțiune, roman sau volum de proză scurtă, precum și recomandare de publicare la o editură românească de top. Bursa oferă autorilor șansa de a finaliza o carte sub tutela a doi scriitori români și tutori de creative writing, Marius Chivu și Florin Iaru. Scopul final al programului este publicarea cărții, cu toate acestea, nu putem garanta publicarea în cazul în care produsul final nu este satisfăcător.
  • In a Relationship – Misiunea proiectului este să facem liceenii mai conștienți privind abuzurile potențiale în cuplu și să prevenim violența din timpul liceului, sâmburele violenței domestice de mai târziu. Prin violență înțelegem abuzuri fizice, emoționale, psihologice, sexuale și cibernetice (online).
  • Policlinica de Marketing pentru ONG-uri – Dezvoltat de către Fundația Friends For Friends în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF), programul a oferit ateliere, mentorat, dar și dezvoltare de campanii, pentru zeci de ONG-uri din întreaga țară susținute de către RAF. Este cel mai longeviv și consistent program din domeniu, iar modelul de său lucru a fost preluat de către alte inițiative și proiecte din sectorul non-profit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *