- “Pentru a putea deveni competitivi în Bazinul Mării Negre, putem să folosim agricultura ecologică. Acest tip de agricultură nu ocupă un loc semnificativ în totalul agriculturii, ci reprezintă doar 2,8% din agricultură. Pentru astfel de produse, cererea este mai mare decât oferta” – a arătat Ionel Mugur în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.
- „În agricultura convenţională, la producţia de grâu România se bate cu Rusia şi Ucraina, care o să câştige mereu, pentru că au recolte foarte mari. Dacă am face grâu ecologic, am fi un jucător important pe piaţă, nu un producător insignifiant. Astfel, am avea un cuvânt de spus.“
- România are potenţial să ajungă la o suprafaţă cultivată în regim ecologic de un milion de hectare în următorii trei ani dacă autorităţile statului creează un program de sprijinire a acestei nişe, organele de certificare le prezintă fermierilor clar paşii pentru certificare în acest sens şi dacă fermierii înţeleg că este important să faci agricultură ecologică pentru a fi un jucător important la nivel de continent sau de glob, consideră reprezentanţii Norofert, producător de îngrăşăminte organice.
Ambasadoarea Franței în vizită la ferma bio&co de la Ciocănari – Agerpres, 10.10.20
- Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a vizitat ferma agricolă socială bio&co de la Ciocănari, judeţul Dâmboviţa, o iniţiativă a asociaţiei “Ateliere Fără Frontiere”, fermă înfiinţată cu scopul de a oferi locuri de muncă stabile persoanelor marginalizate şi fără şanse pe piaţa muncii, dar şi de a crea o agricultură organică, sănătoasă atât pentru sol şi mediu, cât şi pentru consumator.